2021.11.27
Virgil
Kezdőlap Belföld Ennyi volt: ez az osztrák edző válthatja a Fradinál Rebrovot

Ennyi volt: ez az osztrák edző válthatja a Fradinál Rebrovot

Az osztrák Kronen Zeitung friss híre alapján a Ferencváros labdarúgó csapata mindenben megállapodott Peter Stögerrel, az osztrák szakember válthatja Szerhij Rebrovot a bajnokcsapat kispadján. Könnyen lehet, hogy Rebrov Ukrajnában marad és Andrij Sevcsenko utóda lehet a válogatott kispadján.

Lila-fehérből zöld-fehérbe öltözhet Peter Stöger. Az osztrák lap szerint mindenben megállapodott egymással a szakember és a Ferencváros, már csak az aláírás hiányzik, illetve az is, hogy Stöger csapata, az Austria Wien becsülettel befejezze a szezont. Az SV Ried ellen pénteken játszanak, a hetedik hely megszerzése, ezzel az Konferencia Liga rájátszás a cél a csőd szélén álló Austriával.

A cikk szerint kétéves megállapodást kínált a Ferencváros, amely ezek szerint nem tudott megegyezni Szerhij Rebrovval, akinek ugyan élő szerződése van a következő szezon végéig. Könnyen lehet, hogy igazzá válnak azok a pletykák, amely szerint Rebrov Andrij Sevcsenko utóda lehet az ukrán válogatott kispadján, így szakmai karrierje csúcsára érkezhet.

Egy osztrák forrásunk elárulta, hogy Stöger munkáját elismerik, nem csak Ausztriában, hanem a német Bundesligában is. A szakvezető 2013-tól három és fél éven át irányította az 1. FC Köln csapatát. Feljuttatta a csapatot az élvonalba, majd ott a 12., a következő évben a 9., a végén pedig az 5. helyet érte el velük. Távozása után egyből visszaestek a Bundesliga 2-be.

Később a Borussia Dortmundot is irányította rövid ideig, majd visszatért Bécsbe, az Austriánál lett sportigazgató. Az Austria Wiennel az elmúlt évtizedek legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy 2013-ban bajnok lett. Az általa felépített csapat a Bajnokok Ligája főtáblájára jutott.

Indirekt/Blikk