2023.03.25
Irén, Írisz
Kezdőlap Belföld Elvérzett egy nő Dunaharasztiban, mert élettársa magára hagyta sérülten

Elvérzett egy nő Dunaharasztiban, mert élettársa magára hagyta sérülten

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki magára hagyta vérző élettársát, aki a sérülése következtében életét vesztette.

A vádirat szerint az elkövető férfi és a sértett nő élettársként éltek együtt Dunaharasztiban. A kapcsolat során a férfi egyre jobban uralkodni kezdett a nő felett, amelynek részben fenyegetésekkel, részben bántalmazásokkal adott nyomatékot. 2022 decemberére a sértett már számos, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el az elkövetőtől, ám nem fordult rendőrséghez.

  1. december 2-án az elkövető és a sértett között ismét vita alakult ki, amelynek során a férfi legalább háromszor megütötte a nőt. Ugyanezen alkalommal pontosan nem ismert körülmények között a nő lábán egy szúrt sérülés is keletkezett, amely erősen vérezni kezdett.

A nő a mentőszolgálattól kért segítséget a sérülése miatt. A mentős diszpécser telefonon adott utasításokat a sérüléssel kapcsolatos elsődleges teendőkkel kapcsolatban.

Ezt az elkövető is hallotta, mert beszélt is a diszpécserrel, aki elmondta, mit tegyen a sértett vérzésének csillapítására. A férfi azonban csak rövid ideig vett részt a nő ellátásában, majd elhagyta a házat. Bár rövid időre visszatért, ám már nem segített az egyre gyengülő nőnek, hanem autóval elhajtott.

Mire az elkövető visszatért, az élettársa már nem lélegzett, s az ezt követően a helyszínre érkező mentők sem tudták újraéleszteni a nőt. A magára hagyott sértett a vérveszteség miatt veszítette életét, amely jó eséllyel elkerülhető lett volna, ha nyomókötéssel látták volna el a sérülést.

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség az elkövető ellen kapcsolati erőszak, illetve segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat.