2023.06.06
Norbert, Cintia
Kezdőlap Belföld Elütötték a Jégember kísérőjét a Guinness-rekord közben

Elütötték a Jégember kísérőjét a Guinness-rekord közben

Mátrafüredről startolt és elfutott a siroki várig félmeztelenül Szilágyi Zoltán, aki Guinness rekordot is beállított a futásával. A nagy menet közben úgy tudjuk, történt egy nem várt esemény is: a futót kísérő kerékpárost elütötték, mentő vitte kórházba.

Az útvonal végefelé, nagyjából 40 kilométernél egy nagy sebességgel közlekedő autós lassítás nélkül elütötte Szilágyi Zoltán egyik kerékpáros kísérőjét, jóbarátját. A Jégember a futás után a Gyöngyösi tévének mondta el, hogy neki magának is az árokba kellett ugrania. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a csapatban van kísérő autó, mentő, orvos, így azonnal megkezdődhetett a sérült ellátása – mondta Szilágyi Zoltán.

Mint a Blikknek korábban a 44 éves Jégember elmondta, egy bő maratoni táv volt a terv, az útvonal pedig Mátrafüred, Kékes, ahol a csúcskő megérintése után Mátraháza, Parádsasvár, Parád, Recsk és Sirok következik. Hidegben már futottak, félmeztelenül is, hegyen is, de ilyen kategória a Guinness rekordok között egyben még nincsen, ezért folyamatban van a létrehozása – mondta még tavaly késő ősszel Szilágyi Zoltán.

Indirekt/Blikk