2021.09.23
Tekla, Líviusz
Kezdőlap Belföld Elment a kenus legenda – Wichmann Tamás 72 éves volt

Elment a kenus legenda – Wichmann Tamás 72 éves volt

A világ legjobbja volt. Kilenc világbajnoki-, és három Európa-bajnoki aranyérem, két olimpiai ezüst és egy bronzérem. De ennél többet hagyott az utókorra. Egy semmihez sem fogható sportolói pályafutást, egy igazi legenda emlékét.

Kiemelt kép: MTI,   Wichmann Tamás átveszi a Magyar Sportújságírók Szövetségének és a Magyar Olimpiai Bizottság (MSÚSZ-MOB) Életműdíját az M4 Sport – Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2020. január 16-án

Wichmann Tamás, 72. születésnapja után alig egy héttel hosszan tartó betegség után február 12-én elhunyt – számolt be a tragikus hírről a Nemzeti Sport. A szomorú hírt, a kenus fia Wicmann Balázs erősítette meg a lapnak.

Wichmann Tamás néhány napja az Pesti Hírlapnak nyilatkozott. Két éve diagnosztizálták a rákot nála, azóta több tucat kemoterápiás kezelésen is túl volt. Az interjúban is elismerte, hogy az utolsó harcot vívja a kórral: “Kevesen tudják, de nekem minden nap, sokszor minden pillanat maga a pokol. Olyan fájdalmaim vannak, hogy legszívesebben üvöltenék. Szedem a gyógyszereket, de az sem segít. Negyven kilót fogytam, most is kórházban vagyok, újabb kezelésre várok, de már nem a gyógyulást, inkább a kínok végét várom.”

A legendás kenus 2020 02.12-én 21.33-kor veszítette el az utolsó csatáját.