2022.12.05
Vilma
Kezdőlap Belföld Elképesztő videó: sorra fordulnak meg az autók az M1-esen és az...

Elképesztő videó: sorra fordulnak meg az autók az M1-esen és az M3-ason

Egyszerre több tucatnyian gondolták jó ötletnek vasárnap az M1-es és az M3-as autópályán, hogy – a dugót elkerülendő – inkább megfordulnak vagy visszatolatnak a sztrádán. A manőverekről felvétel is készült, így a türelmetlenkedők most várhatják a csekket.

Váthatóan az előttünk álló utolsó nyári hétvégén is nagy lesz a hazai és a nemzetközi forgalom a gyorsforgalmi utakon, így könnyen előfordulhat, hogy torlódással is járó balesetek lassítják majd a közlekedőket.

A Magyar Közút arra kér mindenkit, hogy soha, semmilyen körülmények között ne kövessék a videóban látottakat, hiszen azzal nemcsak szabályt sértenek, de balesetveszélyes helyzeteket teremtenek és megnehezítik a baleseti mentésben résztvevők munkáját is. Ez alól csak azok az esetek jelenthetnek kivételt, ha rendőri irányítás áll fenn vagy kifejezetten irányváltásra figyelmeztető jelzés van kitéve.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a meggondolatlan akciók helyett inkább tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről. Érdemes figyelni az autópályák felett kihelyezett digitális jelzésképű táblákat is, hiszen egy-egy baleset vagy munkavégzés esetén, ezeken a táblákon is folyamatosan frissülő közlekedési információk láthatók, amelyek segítik az autósokat a további útvonal megtervezésében.

Indirekt/Blikk