KezdőlapBelföldElképesztő: esküvői fotós mentette meg a székről leforduló vendég életét Nyírbátorban

Elképesztő: esküvői fotós mentette meg a székről leforduló vendég életét Nyírbátorban

Két éve dolgozik esküvői fotósként Kovács Fanni, ám eddigi munkája során még soha nem fordult elő, hogy a násznépből valakinek életmentő segítségre lett volna szüksége. A fiatal nő egy percig sem gondolkodott, amikor a hétvégén, egy nyírbátori lagziban összeesett az egyik vendég, majd leállt a légzése. Eldobta fényképezőgépét és azonnal a férfi segítségére sietett.

A szabolcsi fotós épp úgy indult el munkába a múlt heti, szombati lakodalomba, mint bármikor máskor a javában zajló lakodalmas szezonban. Alig várta, hogy fényképezőgépét beüzemelje és lencsevégre kapja az ifjú párt és az őket ünneplő vendégsereget.

– Este hat óráig minden úgy ment, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Az események innentől azonban felgyorsultak. Egy férfi épp a menyasszonnyal táncolt, amikor rosszul lett. Leült egy székre, látszott rajta, hogy valami nincs rendben. Többen azt gondolták, hogy csak elfáradt, majd egy vendég odament hozzá. Nem válaszolt, leborult a székről – kezdte a Blikknek Fanni.

A lány nem habozott egy pillanatig sem. Szólt a pultosoknak, hogy hívják a mentőt, ő letette a fényképezőgépét, majd odament a férfihez, aki addigra már nem lélegzett.

– A násznép körbeállta a férfit, engem és Konyhás Istvánné Évát. Azért fontos megemlítenem a nevét, mert Éva végezte a befúvást, én a mellkaskompressziót. Az motivált, hogy a bátyám mentősként dolgozik, nap mint nap helyt kell állnia ilyen és ehhez hasonló helyzetekben. Nem tudom pontosan mennyi idő telhetett el, de sikerült visszahozni a férfit az életbe. Közben a zenész – aki tűzoltóként dolgozik – odaült mellénk, tartotta a kapcsolatot a mentőkkel. A vendéget stabil oldalfekvésbe helyeztük, majd vártuk a szakembereket – emlékezett vissza a drámai eseményekre Fanni hozzátéve: Éva, a vőlegény keresztanyja hatalmas segítség volt a számára, hiszen ápolónőként körülbelül a negyvenedik életmentésben vett részt.

Úgy tudjuk, a férfi a család jó barátjaként volt ott az eseményen. Aznap nagy forróság, 30 fok feletti hőmérsékletet mértek, a vendég pedig magas vérnyomással küzd, ráadásul a járvány alatt elkapta a koronavírust, azóta nehezebben veszi a levegőt. Valószínűleg ezen körülmények vezettek odáig, hogy újraélesztésre volt szükség az esküvőn, amelyet egy időre le is kellett állítani. A friss házasok végtelenül hálásak azért, hogy az esküvői fotósnak és Évának köszönhetően nem következett be tragédia.

– Gimnazistaként sokat jártam olyan versenyekre, ahol én végeztem az újraélesztést. Élesben viszont még nem kellett használnom a tudásomat. Nem féltem elkezdeni a mellkaskompressziót, azokban a pillanatokban minden előjött, amit évekkel ezelőtt tanultam – zárta Fanni.