KezdőlapBelföldÉletfogytiglant kapott a barátnőjével végző kőbányai férfi

Életfogytiglant kapott a barátnőjével végző kőbányai férfi

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott az a Cs. Dániel, aki 2019 nyarán egészen szörnyű körülmények között végzett volt barátnőjével, K. Katával Kőbányán.

Ahogy a Blikk is megírta, nagy valószínűséggel szerelemféltésből oltotta ki volt párja életét Cs. Dániel Márk, akit – bár szökésnek eredt – Frankfurtban a német rendőrök elfogták még 2019 júliusában.

Kata és Dániel hosszabb ideig jártak egymással. Egy az év márciusi Facebook-bejegyzés szerint a férfi a közösségi portál segítségével szerette volna megtalálni a lányt, miután szemet vetett rá az utcán. Tragikus módon sikerrel is járt, megismerkedtek, a lány azonban a halála előtti időszakban szakítani akart. Párja képtelen volt tudomásul venni Kata döntését, állítólag többször fenyegette is a lányt azzal, hogy elvágja a torkát.

„A férfi vissza is tért a nő lakásához, hogy meggyőzze az újrakezdésről. Katának nem volt szíve elzavarni a férfit, inkább beengedte. Gondolom, ott ismét a fiú tudtára adta, hogy köztük mindennek vége. Szegénynek ez lehetett a veszte. Úgy hallottam, hogy mielőtt elvágta a torkát, betömte a száját valamivel, hogy ne tudjon kiabálni” – árulta el akkoriban a lány egyik ismerőse a Blikknek.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte most Cs. Dánielt. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt bíróság elé állított férfi 25 év múlva szabadulhat a leghamarabb feltételesen – számolt be a döntésről a 24.hu.

A férfi végig tagadta a bűnösségét és semmiféle megbánást nem tanúsított az eljárás során. Azt ugyan korábban elismerte, hogy járt a lakásban, de azt állította, hogy nem ő, hanem két idegen férfi bántalmazta a lányt. Állítása szerint azért utazott Frankfurtba a bűncselekményt követően, hogy kiderítse, kik voltak az elkövetők.

Dániel már januárban életfogytiglant kapott első fokon azzal, hogy 25 év múlva bocsáthassák csak szabadlábra majd a leghamarabb feltételesen. A vádlott és védője viszont felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A Fővárosi Ítélőtábla a 24.hu-nak azt közölte, hogy helybenhagyták a büntetést, így az jogerős.