2021.08.02
Lehel
Kezdőlap Belföld Éjszakánként szokta felhívni Palik László az édesapját Dominikáról

Éjszakánként szokta felhívni Palik László az édesapját Dominikáról

A műsorvezető nagyon aggódik a koronavírus-járvány miatt a 86 éves édesapjáért.

Mintha neki találták volna ki az Exatlon műsorvezetői szerepét, Palik Lászlónak igen testhezálló ez a feladat, nem csoda, hogy óriási átéléssel csinálja. A sport és a mozgás hatalmas szerepet játszik az életében, melyeket minden bizonnyal az édesapjától örökölte, akiről boldogan mesélt a Story magazinnak.

Siófokon élő édesapja, József ki nem hagyna egy adást sem, rendszeresen követi a játékot és fia sorsát Dominikán. Mivel Palik Lászlót nem kötik ugyanazok a szabályok, mint a játékosokat, lehetősge van, hogy kommunikáljon az itthoniakkal, így édesapjával is.

– Időről-időre telefonon beszélünk. Olyanok vagyunk, mint két dörmögő medve, kevés szóból is értjük egymást – meséli a magazinnak, és azt is elárulta, mi volt az a legfontosabb dolog, amit az édesapja megtanított neki. – Csak azt a feladatot oldjuk meg, fiam, amit feladtak, azt viszont megoldjuk. Ez nagyon egyszerű életbölcsességnek tűnik, de mint kiderült, ez lett az egyik legfontosabb mantrám az élet folyamán.

Palik László édesapja fiatalabb korában fiához hasonlóan igen aktív életet élt. Esténként mindig ment valahova mozogni. Legtöbbször futni, így valószínleg tőle örökölte a sport iránti szeretetét.

A műsorvezető ugyanakkor a félelmeiről is beszélt édesapjával kapcsolatban. Bár nem aggódós típus, érthető módon félti édesapját a koronavírustól.

– Bevallom, a járvány kitörése óta néha felébredek éjjel, hogy vajon jól van-e. Akkor rögtön hívom is, hogy megbizonyosodjak róla, mert azért mégiscsak 86 éves, és mint tudjuk, ez a kórság leginkább az idős embereket fenyegeti. De hála istennek, minden rendben van vele. A járvány miatt eszünkbe sem jutott, hogy ki kellene jönnie Dominikára.

Indirekt/blikkruzs.hu