KezdőlapBelföldEgy ember bennégett a kigyulladt családi házban Görbeházán

Egy ember bennégett a kigyulladt családi házban Görbeházán

Kigyulladt egy száznegyvennégy négyzetméteres családi ház Görbeházán. Az oltás során a házban egy férfi holttestére bukkantak a tűzoltók.

Kigyulladt egy épület Görbeházán, a Böszörményi utcában. Az esethez hét hajdúnánási tűzoltó vonult két járművel. Egy száznegyvennégy négyzetméteres családi ház hálószobájában csaptak fel a lángok, a hálószoba teljes terjedelmében égett. A tűzoltók oltás közben egy idős férfi holttestét találták meg az épületben.

Egy gázpalackot is kivittek az épületből, megelőzve ezzel a robbanást. A tűz pontos keletkezési körülményeit tűzvizsgálat tárja majd fel – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, aki ennek kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy hálószobában bekövetkező tragikus kimenetelű lakástüzek gyakran dohányzásra vezethetőek vissza.

A lakástüzek időben észlelhetőek, ha az otthonunkban van füstérzékelő. Ez a néhány ezer forintos kis eszköz a szoba közepén, a plafonra szerelve életeket ment azzal, hogy a tűz keletkezésének legelején hangos sípolással jelez.