2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Belföld Dubaji modellversenyre készül a kis magyar focista

Dubaji modellversenyre készül a kis magyar focista

Mióta a kiskamasz Vámosi Marci modellkedik, megnyílt előtte a világ.

Az Újkéren lakó Vámosi Marci maga sem gondolta, milyen kalandos világba csöppen, amikor modellkedésre adta a fejét. Igaz, már 14 éve megállt az élet a fiúcska alig ezer lelket számláló kis falucskájában, szóval van honnan kimozdulni. Iskola nincs Újkéren, így a gyerekek négy településre járnak okosodni.

Az egész úgy kezdődött, hogy amikor Marci nővére, Laura ismerkedni kezdett a kifutóval, a sármos mosolyú fiúcska is vele tartott.

  • Marcinak megtetszett a színpad. Ő egy nyíltszívű, nagylelkű kisfiú. Ezért is öröm volt figyelni, ahogy a vadidegen gyerekekkel ismerkedik, barátkozik. Sosem felejtem el, amikor a balatonfüredi modelltáborban a társaság középpontjába csöppent – emlékezett fia első szárnypróbálgatásaira édesanyja, Vámosi Judit. Így folytatta: – Bár Marci több éve focizik, csatár a Sopronhorpácsi FC-ben, fontos volt, hogy kirángassuk őt a számítógépes játék világából, hogy ne legyen kocka. Meglepő volt tapasztalni, mennyire szeret feltűnően öltözködni, a fotózás végén például nem volt hajlandó levenni az öltönyt.

Judit józanul szemléli fia hobbiját, a versenyekre mindig a férjével együtt kíséri el őt. Marci eddig öt modellversenyt nyert a kategóriájában, a kupákra különösen büszke, valamennyit a szobájában, a polcán őrzi. Ha reggel felébred, azokat látja meg elsőként. Szentül hiszi, a fotózások, versenyek során az a legjobb, hogy új emberekkel, új barátokkal ismerkedhet meg, többükkel ma is tartja a kapcsolatot.

Marci most Dubajba készül egy gyerekeknek rendezett nemzetközi modell versenyre, ahol – mint mondta -, leginkább a hosszú sétákat várja az Indiai- óceán partján.