2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Belföld Drámai vallomás: barátja szeme láttára ölték meg a kiskutyáját védő fiút

Drámai vallomás: barátja szeme láttára ölték meg a kiskutyáját védő fiút

Megszúrtak. Meg fogok halni” – ezek voltak a 28-as villamoson megkéselt Gábor utolsó szavai.

Ez az a kiskutya, akit a tragikus sorsú gazdája az utolsó erejével is próbált megvédeni

Munkába menet Lakatos Márk nap mint nap felszáll arra a 28-as villamosra, amelyiken a legjobb barátját tavaly április 8-án egy részeg hajléktalan szíven szúrta. Márk a mai napig gyászolja a tragikus sorsú Gábort, akinek azért kellett meghalnia, mert nem engedte meg a támadójának, hogy a kiskutyáját simogassa. A rendőrség több mint egy év után vádemelési javaslattal lezárta a nyomozást, az iratokat pedig továbbította az ügyészségnek.

Sose felejtem el, amikor Gábor a koronavírus-járványra hivatkozva kérlelte a későbbi gyilkosát, hogy ne jöjjön közel hozzá és a kutyájához. Ezen bőszült fel L. János és két társa – mesélte a Blikknek a történteket Lakatos Márk. – Épp egy hónapja annak, hogy a nyomozók újra beidéztek és kihallgattak. Felháborodva hallottam, hogy a gyilkos tagadja a tettét. Igaz, az egész villámgyorsan történt: L. János kezében volt a kés, amikor a társa leütött engem. Mire a megállóba ért a villamos, addigra már Gábor mellett, a helyemen ültem. Ahogy nyíltak az ajtók, a három hajléktalan leugrott és elszaladt. Gábor felhúzta a felsőjét, majd csak annyit mondott, hogy „megszúrtak, meg fogok halni”. Láttam a mellkasa közepén a szúrás nyomát, dőlt belőle a vér. Kérleltem, hogy maradjon velünk. Pár perc lehetett, mire a mentők kiértek, akkor Gábor még élt. Aztán egy nyomozó közölte a hírt, hogy a barátom meghalt.

A két férfit letartóztatták, később azt a nőt is, aki eldugta a gyilkos fegyvert. A Blikk megtalálta a gyanúsított egyik hozzátartozóját, akinek a családtagjait az eset után életveszélyes fenyegetések érték. Mint mondta, a zaklatások mára megszűntek, de a bosszútól való félelem azóta is erős bennük.

– Ha munkába megyek, mindig a 28-as villamosra ülök. Arra a járatra, amelyiken megölték a barátomat. Azért szeretnék az ítélethirdetésen is ott lenni, mert úgy vélem, azt hallva megnyugodhatok, könnyebben elengedhetem a gyászt – mondta a fiú.