2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Belföld Döbbenetes tragédia: zuhanyzás közben érte halálos áramütés a zuglói édesanyát

Döbbenetes tragédia: zuhanyzás közben érte halálos áramütés a zuglói édesanyát

Egy nőt zuhanyzás közben rázott meg az áram egy zuglói önkormányzati lakásában. Az édesanya elhunyt, az esetet vizsgálják.

Az áldozat többször is bejelentette az önkormányzatnál, hogy azt tapasztalják, ráz a bojlerük. Ám mire sikerült volna időpontot egyeztetni, addigra már túl késő volt.

A tragédia két évvel ezelőtt, 2020 áprilisában következett be.

A 14. kerület önkormányzata elismerte, hogy van felelőssége a halálesetben, ezért tárgyalnak a kártérítésről a gyászoló családdal.

Az asszony férje, András a baleset napján hallotta, amint a felesége felsikolt, ezért berohant hozzá a fürdőszobába. Amint beért, látta, hogy felesége teste rángatózik, ezért gyorsan kihívta a mentőket, addig pedig ő maga kezdte meg az életmentést. Sajnos, a helyszínre kiérkező szakemberek hiába próbálták perceken át újraéleszteni az édesanyát, nem tudták megmenteni annak életét.

A haláleset előtt pár nappal költöztek be új otthonukba, amely a Zászlós utcában volt. Azt tapasztalták, hogy a fürdőszobában elektromos hiba lépett fel, és mivel balesetveszélyesnek gondolták, jelezték a zuglói polgármesteri hivatalnak telefonon.

A rendőrség kivizsgálta az esetet, és kiderült, hogy Katalin szíve megállt az áramütéskor. Egy szakértő felfedte, hogy a lakásuk elektromos hálózata már rég felújításra szorult volna, miután a falban volt egy felcserélt kötés.

A hatóságok nem tudták megállapítani, hogy ki a felelős, ezért lezárták az eljárást.

Az önkormányzat pont a katasztrófa napján rendelte meg az új bojlert, az illetékes szakember pedig a nő halála után hívta a férjet, hogy időpontot egyeztessenek.

A városháza elismerte a felelősségét, bár kiemelték, a bérlő vállalta a lakás felújítását és a hibák elhárítását.

– Az ügyben a felek egyezségi kísérletén dolgozunk. Több információt az ügyben egyelőre nem tudunk adni – nyilatkozta a Metropolnak Zugló önkormányzata.

Pár héttel ezelőtt szintén történt egy halálos baleset Hajmáskéren. Ott egy tízéves kislány szenvedett áramütést, szintén a fürdőszobában.