2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Belföld Döbbenetes: nemi erőszakkal vádolják az ismert magyar színészt

Döbbenetes: nemi erőszakkal vádolják az ismert magyar színészt

Filmes és színházi rendőrségi díszletek helyett egy igazi kapitányságon járt néhány hónapja az ország egyik ismert színművésze, hogy egy rajongójával szemben feljelentést tegyen – értesült a Blikk. Úgy tudják, hogy azt állította, a nő 2018 tavaszától tavaly szeptemberig fel akarta venni vele a kapcsolatot mind személyesen, mind telefonon és sms-ben, sőt különböző applikációk révén is.

„Követ, nem hagy békén, mindig ott van, ahol én vagyok, háborgat, megnehezíti a mindennapi életemet” – állítja a színművész, akivel szemben szintén eljárás indult, mert a rajongó hölgy is feljelentést tett.

A színművész – akinek a nevét személyiségi jogi okokból nem írják le – verziója tudomásunk szerint úgy szól, hogy a rajongó 2019-ben két alkalommal is kéretlenül jelent meg a színházban és vitt neki tortát. A nyomozó hatóságnak megnevezte a rajongóját, akit így gyanúsítottként hallgattak ki idén február 17-én. A hölgy, aki máshogy meséli a történetet, nyilatkozott a Blikknek, de munkája miatt azt kérte, másik keresztnévvel szerepeljen a cikkben.

– A színészt egy rendezvény konferálására és versmondásra kértem fel még 2018 tavaszán. Így ismerkedtünk meg, majd egyre többet beszélgettünk, egy idő múlva pedig közeli kapcsolatba kerültünk. Hetente találkoztunk és a színházba is bejártam addig, amíg a koronavírus-járvány miatt korlátozásokat vezettek be – emlékezett vissza.

Elmondta, szerelmes lett a férfiba, ezért elviselte, hogy az illető családos ember.

– Ám tavaly minden megváltozott. Új munkahelyem lett, így már nem tudtam mindig akkor találkozni vele, amikor neki jó volt. Emiatt többször összevesztünk, végül odáig jutott a dolog, hogy nem akartam többé látni. Ezt azonban nem fogadta el, folyamatosan utánam jött és követni kezdett – mesélte lapunknak a nő, aki a rendőrségen jegyzőkönyvbe mondta, a színművész egy alkalommal megütötte őt. – Emiatt megsérült az orrom, nehezebben veszem a levegőt és meg kell operálni. A nyomozónak beszámoltam a zaklatáson túl súlyosabb bűncselekményről is, amelyet a sérelmemre követett el az illető – mondta a hölgy, aki azt állítja – és április 14-én arról vallott –, hogy a művész megerőszakolta őt.

Jogi képviselője, dr. Hegedűs Antal a Blikknek kifejtette, azt szeretné, ha a bíróság elrendelné, hogy a színész ne mehessen tíz méternél közelebb az ügyfeléhez. Az ügyvéd hozzátette: úgy látja, Kati feljelentésében hiába szerepel súlyos bűncselekmény gyanúja, a rendőrség nem halad a nyomozással.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Blikk megkeresésére megerősítette a nyomozások tényét. Közölték, az egyik kapitányságon két eljárás is zajlik az ügyben, az egyikben egy férfi sérelmére elkövetett zaklatás a gyanú, amelynek során egy 42 éves nőt hallgattak ki gyanúsítottként. Annak feljelentése alapján pedig súlyos testi sértés kísérlete miatt rendeltek el nyomozást, de hozzátették: az ügyben gyanúsítotti kihallgatás még nem történt.

Indirekt/Blikk