KezdőlapBelföldDöbbenetes: lefotózta a haldokló Szilviát, ahelyett, hogy segített volna neki

Döbbenetes: lefotózta a haldokló Szilviát, ahelyett, hogy segített volna neki

Egy fotó a gyermekéről, a nyaka körül egy kötéllel és rövid szöveggel: „A lányod most éppen öngyilkost játszik” – ezt látta a telefonján élete legszörnyűbb napján Ildikó.

A fotót a szöveggel Szilvia élettársa, Ő. Balázs küldte el, aki csak ezután próbált segíteni a tőle karnyújtásnyira lévő nőn. A mentők útmutatásai szerint elkezdte újraéleszteni a lányt, de hiába.

– Szilvinél csodálatosabb gyereket anya nem kívánhat magának… – kezdte sírással küszködve a gyászoló édesanya. – Okos, mosolygós, barátságos, ambiciózus lány volt, aki imádta a munkáját és az életét, egészen addig, amíg meg nem ismerkedett ezzel az emberrel. Remek esélyekkel indult az életben, lakása, autója volt, a Diákhitel Központban szuper állást talált. Abba a csapdába esett, amelybe a mai fiatal lányok egy jól meghatározható része: beleszeretett egy úgynevezett „rosszfiúba”, mert naivan azt hitte, ő majd képes lesz megváltoztatni – írja a Blikk.

Az édesanya megpróbálta rekonstruálni lánya halálának körülményeit. Amit biztosan tud: Szilvi az előző éjszaka az édesapjánál aludt, onnan ment kora reggel a Balázzsal közös otthonukba. Azt már a szomszédok elmeséléséből tudja, hogy a lakásból hosszú időn át ordibálás szűrődött ki, majd egyik pillanatról a másikra néma csend lett.

– Én nem vitatom a rendőrségi szakértők megállapításait, de azt tudom: a lányom imádott élni, ráadásul nagy tervei voltak, azaz semmi nem mutatott arra, hogy a saját elhatározásból dobja el magától az életet. Ám, ha valóban ő is tette a kötelet a saját nyakába, megbocsáthatatlan, hogy Balázs ezt végignézte, miközben arra volt esze, hogy fotót készítsen a szerencsétlen lányomról, majd a képet elküldje nekem. Ő most is vígan éli az életét, miközben én láttam a lányom haláltusáját, nekem maradt a gyász és az életem végéig tartó, múlhatatlan fájdalom..

A rendőrség megállapítása szerint is maga rakta a kötélbe a fejét a nő, de megmenthető lett volna, ha élettársa fotózgatás helyett azonnal segít rajta: így segítségnyújtás elmulasztása miatt vádemelési javaslattal adták tovább az ügyét.

Indirekt/Blikk