2023.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld Döbbenetes gyilkosság Komlón: ápolónője és menye mérgezte meg az idős nénit

Döbbenetes gyilkosság Komlón: ápolónője és menye mérgezte meg az idős nénit

Az ápolásra szoruló idős komlói asszony állapota folyamatosan romlott, menye és ápolója mégsem hívott orvost hozzá, mert azt akarták, hogy a nő meghaljon.

Mulasztással elkövetett emberölés bűntette miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 58 éves komlói és egy 44 éves sásdi nő ellen. A rendőrök 2021. október 23-án indítottak eljárást a két nő ellen, akik közösen ápolták az idősebb nő anyósát.

A megalapozott gyanú szerint az 58 éves nő tisztában volt azzal, hogy az ápolásra és gondozásra szoruló anyósa állapota romlik, ennek ellenére semmit sem tett az állapot romlásának megakadályozása és az orvosi segítség biztosítása érdekében. Az ápolással megbízott 44 éves nővel megbeszélte, hogy azt szeretné, ha anyósa mielőbb meghalna, mert az ápolását tehernek érezte.

Mindkét nő belenyugodott az idős asszony állapotának romlásába, és siettették azt. Az ápoló segítette, és tanácsokat is adott a nőnek azzal kapcsolatban, hogy a sértett halála mielőbb bekövetkezzen. Akkor sem tett semmit, amikor látta, hogy az idős asszony haldoklik, szándékosan nem hívott orvost a beteg megmentése érdekében. Sőt, megbízójával közölte, hogy olyan gyógyszert adagol a sértett ételébe, illetve italába, amely legyengíti, és meg fog halni. A 86 éves nő 2021. október 21-én életét vesztette.

A rendőrök mindkét nőt elfogták és előállították a főkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, majd kezdeményezték a letartóztatásukat, amelyet a járásbíróság elrendelt.

Az eljárás során az orvos szakértői vélemények megállapították, hogy az ellátási mulasztások felgyorsították a sértett halálának bekövetkezését. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek, írja a police.hu.