2023.05.28
Emil, Csanád
Kezdőlap Belföld Döbbenetes: Bodrogi Gyula halálhíre terjed a közösségi oldalakon

Döbbenetes: Bodrogi Gyula halálhíre terjed a közösségi oldalakon

Sokkoló álhírrel szembesült Bodrogi Gyula – a Nemzet Színészéről arra utaló bejegyzést tettek közzé a Facebookon, hogy elhunyt. A legendás művész szerencsére kiváló egészségnek örvend 87 esztendősen is, de nagyon megviselte ez a gyomorforgató eset.

„Most érkezett!!! Gyász: Felfoghatatlan tragédia! Gyászba borult Magyarország! – Elhunyt Bodrogi Gyulának…” – áll a furcsán megfogalmazott bejegyzésben, amely mellé egy gyertyát és Bodrogi fekete-fehér portréját tették ki. Ezután futótűzként kezdett terjedni a kamuhír, mert mindenki úgy értelmezte, a színészóriás hunyhatott el. Ez pedig hozzá is eljutott. Nem csoda, hogy felháborodott rajta.

Nem önök az elsők, akik ezzel kerestek, már ismerősök is aggódva hívtak. Nagyon megdöbbentem a rólam szóló álhír hallatán. Egyszerre morbid és felháborít, hogy a halálhíremmel szórakoznak. Groteszk, hogy valaki ilyen hülyeséget talál ki. Amikor szegény Mariról is megírták, hogy elhunyt, az igazán méltatlan volt. Nekem annyival jobb a helyzetem, hogy nem élet-halál közt lebegek és nem a túlélésért küzdök

– utalt arra lapunknak Bodrogi Gyula, hogy márciusban többek a betegeskedő és végül április 16-án elhunyt Törőcsik Mari halálhíréről számoltak be a közösségi ol­dalon.

Már az is sokkolta, hiszen a korábbi feleségéről és jóbarátjáról volt szó. Most azonban őt vették célkeresztbe az álhírterjesztők. Érthető, hogy felháborította az eset, azonban nem hagyja el magát. Sőt a nyolcvan fölött is aktív művész megnyugtatott mindenkit, kitűnő erőben érzi magát.

– Biztos vagyok benne, hogy épeszű ember nem talál ki ilyet, és elképzelni sem tudom, hogy mi volt ezzel a szándéka. A rosszindulat számomra teljesen érthetetlen, de nem hagyom, hogy megtörjön egy ilyen álhír. Főleg azért, mert ahogyan a mondás tartja: akinek halálhírét keltik, az sokáig fog élni. Szerencsére makkegészséges vagyok, ezt üzenem annak is, aki szerint már nem élek. Egyet ígérhetek: ha meghalok, szólni fogok – mérgelődött Bodrogi Gyula.

Indirekt/Blikk