2022.01.26
Paula, Vanda
Kezdőlap Belföld Döbbenetes: a magyar sportolók összevesztek egymással, így nem álltak ki a Világkupa...

Döbbenetes: a magyar sportolók összevesztek egymással, így nem álltak ki a Világkupa döntőjére

A címeres mezzel szívük felett okozhattak volna örömet egy országnak, ehelyett összevesztek és inkább nem álltak ki a magyar sportlövő válogatott tagjai Indiában a világkupa döntőre.

Egészen hihetetlennek hangzó okok miatt léptek vissza a telex beszámolója szerint az Indiában rendezett világkupa döntőjétől a magyar sportlövő válogatott tagjai, akik nemes egyszerűséggel összevesztek egymással.

A Péni István, Pekler Zalán, Sídi Péter hármas tagjai közül előbbieknek a problémát utóbbi fegyvere jelentette, egész pontosan annak kialakítása, mely indoklásuk szerint szabálytalan, így a fair play szellemét is szem előtt tartva úgy döntöttek, hogy Sídi oldalán nem hajlandóak megküzdeni az aranyéremért a házigazdával.

Pedig addig jól ment a magyaroknak, és ha valaki nem ismerné a két másik csapattag által pellengérre állított társukat, egy többszörös Európa-Világbajnokról van szó, talán ezért is foglalkozik az üggyel például az Espn is.

Most jön a legszebb csavar a sztoriban, ugyanis ha valóban szabálytalan lenne a fegyver – alapvetően Péninek a fegyverre erősített Bipod nem megfelelő rögzítésével van problémája, szerinte ez szabálytalan a kivitelezését tekintve – akkor érthető lenne a kifogás, de ennek ellenkezőjéről maga a szövetség (ISSF) delegáltja tájékoztatta Sídi csapattársait.

Így hát végső soron a visszalépés annak ellenére történt meg, hogy Pénin és Pekleren kívül senki más nem találta szabálytalannak a fegyver kialakítását, sem most, sem pedig az elmúlt négy év során, Sídi Péter ugyanis azóta így használja. Mint mondta, ha leszedi a szóban forgó bipodot az olyan, mintha Lewis Hamiltonnak száraz pályán kellene esős időre szánt gumikkal elindulnia egy versenyen.

Kettejük kapcsolata hosszabb ideje viharos, már tavaly ősszel is ment az adok-kapok, de a mostani eseményekre senki sem számíthatott.

Az előbb említett szövetségi delegált, Jair Davidovitz megdöbbenését fejezte ki a történtek kapcsán, hisz soha nem látott még csak hasonlót sem, egyben üzent a lázadóknak, hogy nem ők fogják megmondani a bíráknak mi szabályos, és mi nem.

Hasonlóan vélekedett a magyar szövetség főtitkára, Sinka László is, ő négy évtizedes vezetői múltjából nem tudott ilyen példát mondani az Indexnek, és még a mai napon, pénteken összeülnek az elnökséggel, hogy megvitassák a történteket, egyben a lehetséges szankciókat, és elébe menjenek annak, hogy a Tokiói Olimpián hasonló eset ne vessen árnyékot a magyarok szereplésére.

A Delhiben tartott világkupa egyébként így sem zárult sikertelenül, a magyar csapat három ezüst, egy bronzérmet szerzett, míg a döntőre amire nem álltak ki, így az eredetileg harmadik helyen végzett amerikaikat dobták be.

Indirekt/Blikk