2021.10.23
Gyöngyi
Kezdőlap Belföld Döbbenet: lánykérés előtt akart erőszakolni a HÉV-es szatír

Döbbenet: lánykérés előtt akart erőszakolni a HÉV-es szatír

„Szükséged van-e a nagy fa..omra, mert akkor jól megd..lak?!” – mondta a támadó.

Ugyan csak vasárnap fogták el, de szerda reggel gyorsított eljárásban már bíróság elé is állították azt a 25 éves fiatalembert, aki a múlt pénteken brutálisan rátámadt és megpróbált megerőszakolni egy, a HÉV-ről leszálló középkorú nőt Kerepesnél. Sz. Sándor Gergőt hosszú börtönévekre ítélték. A Gödöllői Járásbíróság épületébe két rendőr kísérte a sovány testalkatú, ukrán–magyar kettős állampolgárságú férfit, aki egyedül a Blikknek nyilatkozott még a verdikt kihirdetése előtt.

– Egy hónap szabadságon voltam, a kistestvérem ballagására utaztam haza Kárpátaljára, ahonnan éppen múlt pénteken, a támadás napján értem vissza a kerepesi munkásszállóra. Jócskán fogyasztottam alkoholt, aztán elmentem vásárolni, közben tovább folytattam a piálást. Ekkor láttam meg a hölgyet, de a pontos részletekre nem emlékszem – nyilatkozta a Blikknek Sándor, aki vállalta, hogy takarás nélkül közöljük a fotóját.

Az ítélet szerint a férfi a vállánál fogva erőteljesen fellökte a nőt, akire rámászott, majd azt közölte vele: „Szükséged van-e a nagy fa..omra, mert akkor jól megd..lak?!” A férfi annak ellenére, hogy a nő tiltakozott, nem engedte el, majd – miközben áldozatán feküdt – a ruházatán keresztül megfogta a saját nemi szervét. Még az sem érdekelte, hogy az áldozata azt mondta neki, hogy menstruál. A nőnek végül nagy nehezen sikerült kiszabadulnia, de így is számos sérülést elszenvedett.

– Azért futottam el, mert megijedtem. A szállóra mentem, ahol senkinek nem beszéltem a történtekről. Szombaton pihentem, vasárnap pedig pont akkor fogtak el, amikor vásárolni mentem. Gondoltam rá, benne volt a pakliban. A hölgyről azóta nem tudok semmit. Üzenem neki, hogy az elnézését kérem, most fordult velem először ilyen, nagyon sajnálom. Azóta megfogadtam, egy korty alkoholt sem iszom többé – szabadkozott a Blikknek a férfi, aki elmondta: két és fél éve él párkapcsolatban egy kárpátaljai lánnyal. Sándor azt tervezte, hamarosan megkéri kedvese kezét. Magyarországra egyébként csak dolgozni járt, novemberben ment volna vissza a párjához. Csakhogy a bíróság tegnap nem jogerősen négy év börtönre ítélte, így erre jó darabig még várnia kell.

Ismeretes, januárban a HÉV-en egy nagyon hasonló, aljas támadás történt: a fantom akkor egy 47 éves nőt szólított fel arra, hogy tolja le a nadrágját, különben előveszi a kését és megöli. Piroska megtagadta a követelést, erre az idegen többször megrúgta, miközben tovább hajtogatta a kívánságát.

– Azoktól a polgárőröktől hallottam erről az esetről, akik elfogtak. Tavaly decembertől idén márciusig Ukrajnában tartózkodtam, úgyhogy ahhoz az esethez semmi közöm – tette hozzá a férfi.

Indirekt/Blikk