2023.09.27
Adalbert
Kezdőlap Belföld Curtis reméli: csak valami félreértés lehet, hogy gyilkossággal vádolják a bátyját

Curtis reméli: csak valami félreértés lehet, hogy gyilkossággal vádolják a bátyját

Curtis bátyja, Lajos vadászkörökből ismerte megbízóit, Katzenbach sorsa megpecsételődött.

Romokban hever a népszerű rapper, Curtis és családjának élete, miután kiderült: Széki testvérét, Lajost az egykori NB I-es labdarúgó, Katzenbach Imre meggyilkolásával gyanúsítják. Ugyan Curtist tegnap hiába kerestük, ám a környezetéből úgy értesültünk, teljesen maga alatt van, de hisz bátyja ártatlanságában. Többeknek azt hangoztatta, ez az egész csak valami hatalmas félreértés lehet.

A rapper családja mindig összetart, a bajban, a nehéz helyzetekben is, arról pedig Curtis maga írt Csibészbiblia címmel megjelent önéletrajzi könyvében, hogy milyen sokat jelentenek számára testvérei. Igaz, a soraiból az is kitűnik, hogy a Széki fivérek sosem riadtak vissza, ha ölre kellett menni az ellenfeleikkel. Curtis legidősebb testvére, a gyilkossággal gyanúsított Sz. Lajos 18 évvel idősebb az énekesnél. Amikor a rapper megszületett, Sz. Lajos már katona volt, és a menyasszonyával egy szolgálati lakásban éltek.

„Az első igazi focicipőmet is a bátyáméktól kaptam ajándékba. Istenként tekintettem a fiúkra” – így fogalmazott könyvében Curtis.

„Senki sem mert nemhogy bántani, de még csak csúnyán sem néztek rám, hiszen a bátyáimtól az egész környék rettegett. Ők fiatalon elég sokat balhéztak, ismerték a helyi éjszakát – lassan a részei is lettek. Nyolc-kilencéves lehettem, amikor mindez leesett. A bátyámék ekkor már több diszkót is védtek. Újpesten sok helyre vigyáztak, és a belváros menő diszkóinál is ők álltak, így érthető, hogy volt hírnevük, a Széki név jól csengett a pesti éjszakában. Mindannyian szép szál legények, Lajos először birkózott, aztán jött a cselgáncs és a kempo. Tibi és Csabi bokszolni járt, vagyis megvolt az alapképzettségük, hogy végig tudjanak verni bárkit. De a telep nevelte őket azzá, akik később lettek. Ott állandóan bunyóztak a srácok, és hát, a negyedik kerület jelentős része tisztában volt azzal: egy Székivel sem ajánlott kekeckedni!” – írta a rapper.

A Blikk információi szerint a Katzenbach Imre megölésével kedden meggyanúsított Sz. Lajos és L. István hosszú ideje, több mint tíz éve egy biztonsági cégnél dolgoztak magas beosztásban. Curtis testvére az éjszakai életben, míg a társa a reptéren tevékenykedett. Megkerestük a céget, de nem nyilatkoztak. Ám egy, a gyanúsítottakat jól ismerő forrás érdekes információkkal szolgált.

– A szakmában mindketten elismert szakemberek voltak, problémamegoldással foglalkoztak, elégedettek voltak velük. Rajongtak a harcművészetekért, kiterjedt baráti körrel rendelkeztek, a munkájukat tisztességesen végezték. Lajos korábban a Magyar Honvédségnél szolgált, 2007-ben leszerelt. Tisztességes embernek ismertem meg, egyébként engedéllyel vadászott, az Eclipse-hez köthető emberekkel pedig egy közös vadásztársaságon keresztül lehetett annak idején kapcsolatban – mesélte a Blikknek a forrás. Úgy tudjuk, mindkét férfinak vannak gyerekei.

Amennyiben bebizonyosodik a gyanú, Sz. Lajos és társai is életfogytiglani büntetést kaphatnak. A Fővárosi Főügyészség tegnapi közleményéből kiderül: a gyanú szerint az egyik most elfogott férfi, H. László adott megbízást a futballista meggyilkolására egy jelenleg börtönben lévő férfinak, H. Attilának. Ő a megbízást elfogadta, majd 2009 szeptemberében Katzenbachot Baranyajenő térségébe vitte, ahol az elkövetésbe bevont két további társa, Sz. Lajos és L. István – anyagi haszon ígéretéért cserébe – végzett a futballistával. A Fővárosi Főügyészség a kedden elfogott három férfi letartóztatását indítványozta, erről várhatóan ma dönt a bíróság.

Nem tartja megalapozottnak a rendőrség gyanúsítását H. László és védője, dr. Zamecsnik Péter sem. Az ügyvéd elmondása szerint a rendőrség egyetlen ember vallomására alapozva gyanúsítja védencét felbujtással. H. László ártatlannak vallja magát Katzenbach Imre megölésével kapcsolatban.

– Értelmezhetetlen számomra a gyanúsítás. Azért, mert egy már korábban elfogott férfi azt állítja, hogy László benne volt ebben az ügyben, nem biztos, hogy az úgy is volt. Meglátásom szerint itt még rengeteg a homályos pont. Két éve még hazugságvizsgálatnak is alávetették Lászlót, amin átment. Az alapügyben, vagyis az Eclipse-ügyben jogerősen felmentették. A gyanúsítottak közül Sz. Lajossal nem is igazán ismerik egymást. Életében talán egyszer látta futólag – közölte lapunkkal dr. Zamecsnik.

Indirekt/Blikk