2021.05.06
Frida, Ivett
Kezdőlap Belföld Cinthya Dictator szakmát vált: ötvös akar lenni, így visszaült az iskolapadba

Cinthya Dictator szakmát vált: ötvös akar lenni, így visszaült az iskolapadba

Visszaül az iskolapadba Cinthya Dictator fotóművész, aki ezúttal ötvös szakképesítésre törekszik.

Ékszerkészítőnek tanul Cinthya Dictator! A fotóművész, aki azt vallja, egész életében képalkotóként működött, néhány hónappal ezelőtt saját ékszermárkát alapított, a csecsebecséket saját kézzel készíti el. A karantén alatt így nem is nagyon pihen, mert ki akarja tanulni a mesterséget.

– Ötvösnek tanulok, csináltam egy ékszermárkát Dictator névvel. Már van egy mini kollekcióm is! – újságolta el az örömhírt az AcNewsnak Cinthya, aki a lapnak azt is elárulta, miért választotta ezt a szakmát.

Mint kiderült, el akart kicsit szakadni a fotózástól, a technológiától, hogy valami kézzel fogható dolgot készíthessen. Tervezni és létrehozni is szereti ezeket.

– Nagyon szeretem az ékszerek hitvilágát is, azt koncepciót, hogy az ékszer anyáról lányára, nagymamáról unokára száll, ezt a hagyományőrzést nagyon szépnek találom. Egy időt és értékálló tárgy alkotásáról van szó, amihez érzelmileg kötődünk, mint például a jegygyűrűhöz – magyarázta a leendő ékszerész, aki azt is elárulta, tegnap megkapta a koronavírus elleni védőoltást.

Indirekt/Blikk