KezdőlapBelföldBrutális tűz tombolt a Velencei-tó partján

Brutális tűz tombolt a Velencei-tó partján

Hatalmas tűz ütötte fel a fejét a Velencei-tó partján, Gárdony hajókikötője mellett! Több mint tizenöt tűzoltó van a helyszínen, a hivatásos szakemberek mellett önkéntesek is segítenek a munkában.

A rémísztőnek tűnő helyzet miatt a Blikk felvette a kapcsolatot a katasztrófavédelemmel, amelynek szóvivője elmondta, hogy hamarosan eloltják a lángokat. Emellett felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is érvényben van a tűzgyújtási tilalom, ám még nem tudják mi okozhatta a tüzet.

A Blikk egyik olvasója fotókat is készített, amelyeken jól látszik, hogy alig egy órával ezelőtt még hatalmas lánggal égett a Velencei- tó partja.

„A nád gyulladt ki Gárdony hajókikötője mellett. A kollégák már oltják a területet, a velencei és a pusztaszabolcsi tűzoltók is a helyszínen vannak. Vízsugarakkal és kézi szerszámokkal sikerült megszüntetni a lángokat. Továbbra is fennáll a tűzgyújtási tilalom, így arra kérünk mindenkit, erre fokozottan figyeljenek. Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a tüzet” – mondta lapunknak a szóvivő.