2023.12.06
Miklós
Kezdőlap Belföld Brutális módon ölte meg várandós kedvesét egy nyírkátai férfi

Brutális módon ölte meg várandós kedvesét egy nyírkátai férfi

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, aki megfojtotta a terhes élettársát – tudatta a vádhatóság közleményben az MTI-vel pénteken.

A 30-as évei elején járó férfi Nyírkátán élt élettársi kapcsolatban a sértettel. A férfi féltékenysége miatt gyakori voltak köztük a veszekedések, a férfi többször bántalmazta élettársát, de a nő nem tett feljelentést.

Amint azt a Blikk is megírta, május 24-én a pár ismét összeveszett, ezért a nő az egyik, a közelben lakó barátnőjéhez költözött. Három nappal később, hajnali 3 óra körül a vádlott az utcáról figyelte a lakóházat. Amikor az élettársa kijött, majd a házigazdával a ház mellett beszélgetett, a férfi – indulatosan kiabálva – egy 15 centiméteres pengehosszúságú késsel bement az ingatlan udvarára, majd az élettársát a hajánál fogva a falu szélre vonszolta, ahol többször megütötte, kétszer megvágta, aztán kivette a nadrágjából az azt rögzítő zsinórt, amivel megfojtotta a 20 hetes terhes nőt. A férfi a rokonainál bujkált, amikor a rendőrség elfogta.

A főügyészség a férfit emberöléssel és a sértett sanyargatásával, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésével vádolja. Az ügyészség azt indítványozza, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, a bíróság ítélje 15 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra – tudatták a közleményben.