2023.06.06
Norbert, Cintia
Kezdőlap Belföld Brutális fogyás: 32 kilótól szabadult meg a Família Kft. sztárja

Brutális fogyás: 32 kilótól szabadult meg a Família Kft. sztárja

Spáh Dávidról kiderült, hogy inzulinrezisztanciában szenved, amely diagnózis óta 32 kilót fogyott.

Spáh Dávidot és Spáh Károlyt a kilencvenes években egy ország szerette meg a Família Kft. című sorozat ikreiként, Misiként és Ricsiként; a két gyerek azóta már felnőtt és családapa vált.

A ma már 40 éves Spáh Dávid elismert rendező, ám az RTL Reggeliben ezúttal azért volt vendég, mert miután inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak nála, 32 kilót fogyott.

– Nagyon féltem, hogy meg fogok halni. Nagyon régóta voltam nagyon kövér, és nagyon rosszul éreztem magam. Picit már meg voltam győződve róla, hogy ez így is marad, egy kicsit el is fogadtam, egy kicsit bele is öregedtem, és kicsit elment a kedvem a próbálkozásoktól. Miután nagyon sokszor nagyon sokféleképpen vallottam kudarcot, azt gondoltam, én már így maradok, de azt is éreztem, hogy így meg nem lehet élni  mesélte az RTL Klub Reggeli műsorában Dávid, aki a pandémia alatt is fogyókúrázott, ám miután fél év alatt alig négy kilótól sikerült megszabadulnia, úgy döntött, szakemberhez fordul.

A 182 centiméteres magasságához 110 kiló volt a súlya, és amikor inzulinrezisztenciával diagnosztizálták, 107 kilót nyomott. Innen sikerült 32 kilót fogynia, ami nem egy egyszerű diéta eredménye volt, hanem egy teljes életmódváltás, hiszen a szénhidrátokkal kapcsolatban radikális változtatásra volt szüksége, továbbá az alkoholról is le kellett mondania, egy nagyon kevés fehérbort kivéve.

– Azóta nem próbálom meg magam meghatározni, mi a helyes diéta számomra, hanem szigorúan követem azt, ami bevált. És ezt nem érzem lemondásnak. (…) Fehérborral átfröccsözöm a nyarat, és úgy néz ki, ez működik. Nem kell mindenről lemondani, csak oda kell figyelni. Nem a fogyás volt a célom, hanem az, hogy ne kelljen úgy élni, mint egy bácsinak – vallotta be Dávid, aki azért beszélt nagy nyilvánosság előtt a hízásáról, annak hátteréről és a fogyásáról is, mert szerinte sok embernek ki kellene vizsgáltatnia magát, hiszen rengetegen még csak nem is tudják, hogy inzulinrezisztensek.

– Az elején kifejezetten azt kellett figyelni, hogy sport nélkül, csak attól, hogy mit eszem, mi változik. Nagyjából már 90 kiló körül jártam, amikor elkezdtem mozogni, és az nagyon leleplező volt, mennyire durván nem mozogtam előtte. Az ember megtanul az apró dolgoknak örülni, például hogy utoléri a gyerekeit: most, hogy jobban bírom, könnyebb utolérnem őket  osztotta meg a nézőkkel a háromgyerekes édesapa.

A látványos fogyása után a ruhatárát is le kellett cserélnie és most már S-es méretű pólókat is viselhet.

Indirekt/Blikk