2021.11.30
András, Andor
Kezdőlap Belföld Brutális bosszú: a vállalkozó több száz galambját taposta agyon a kirúgott munkatárs

Brutális bosszú: a vállalkozó több száz galambját taposta agyon a kirúgott munkatárs

Gábor azt hitte, elájul, amikor megpillantotta kedvenc madarait – agyontaposva.

Pokoli bosszút állt jótevőjén és korábbi munkaadóján V. Oszkár. A 39 éves férfi, miután főnöke a sorozatos lógások és kihágások miatt kirúgta, pár napig gondolkodott, hogy mi fájna legjobban az építési vállalkozónak, majd amikor rájött, azonnal cselekedett. Oszkár zsákokba gyűjtötte Gábor több mint 200, féltve óvott díszgalambját, majd addig taposott a fuldokló állatokon, míg el nem pusztultak. Amikor Gábor reggel kiment az állatokat megetetni, azt hitte, elájul.

– Azt az érzést senkinek nem kívánom, amikor rájöttem, mi történt az állataimmal. Csak sorra nyitottam ki a zsákokat és ömlött a lábam elé a rengeteg tetem. Volt, amelyik csodával határos módon túlélte a kegyetlen mészárlást, de sajnos ők is komoly sérüléseket szenvedtek. Akkora volt bennem a düh, hogy úgy éreztem, most odamegyek Oszkár házához, és nagyon keményen elbeszélgetek vele. Aztán eszembe jutott az öt hónapos kisfiam, és inkább tárcsáztam a rendőrséget – idézte fel a Blikknek a drámai pillanatokat Gábor.

A sors fintora, hogy a két, egy településen élő férfi pont a galambok miatt barátkozott össze. Mindketten gyerekkoruktól foglalkoztak velük, így megvolt a közös téma. Aztán Oszkár elpanaszolta Gábornak, hogy el kell jönnie a munkahelyéről, és nem tudja, miből él majd.

– Erre én felvettem, hogy dolgozzon nálam. Egy ideig nem is volt semmi gond, de mostanában linkeskedni kezdett. Nem jött reggel időben, vagy ha jött is, be volt rúgva. Egy idő után ezt szóvá tettem neki, ő pedig megsértődött. Hétfőn még próbáltam vele beszélni, hogy nem akar-e elnézést kérni és netán normálisan dolgozni, de ez is csak olaj volt a tűzre, még jobban megharagudott rám és elrohant. Ezután ment ki este a galambokhoz, és mivel én a családommal nem ott lakom, ahol az állatok vannak, csak reggel vettem észre, hogy mit tett. Remélem, hogy sok év börtönt kap az állatkínzásért – mondta Gábor, aki most a postagalambjaival vigasztalódik, amelyeket nem tudott Oszkár bántani, mert azokat a családi házánál tartja a gazdájuk.

Gábornak már a nagyapja, aztán az édesapja is galambokkal foglalkozott. Pilisen igen rossz híre van Oszkárnak, az ott élők remélik, hogy hosszú börtönévek várnak rá. Mivel van tavalyról egy felfüggesztett börtönbüntetése, erre minden esély megvan.

Indirekt/Blikk