KezdőlapBelföldBreaking: lemond Varga Judit igazságügyminiszter

Breaking: lemond Varga Judit igazságügyminiszter

Lemond Varga Judit igazságügyminiszter és távozik a kormányból – a tárcavezető ezt azzal indokolta, hogy a Fidesz Európai Parlamenti kampányában vállal szerepet, és ez a feladat teljes embert kíván.

Varga Judit július 31-ével jelentette be távozási szándékát Orbán Viktor miniszterelnöknek. A Magyar Nemzet online kiadásának mindezt így indokolta:

„Az nem titok, hogy a magyar érdekekért elkötelezetten dolgozó állami vezető voltam eddig is, de erre a kampányra sokkal jobban fel kell készülni, mint korábban. A 2024-es EP-választásnak most nagyon nagy a tétje: konzervatív fordulatot kell elérni az európai intézményekben, és ebben szeretnék aktív szerepet vállalni.”

Ez a feladat viszont, ahogyan miniszteri teendőim is, egész embert kíván, ezért a miniszterelnök úrral már közöltem is a lemondási szándékomat július 31-ével. Azt hiszem, az a helyes, ha az igazságügyi tárca vezetését átadom olyannak, aki erre száz százalékban tud koncentrálni – tette hozzá a politikus.

Varga Judit hatalmas megtiszteltetésnek nevezte az elmúlt négy évet, melyet tárcavezetői munkával tölthetett. Azt nem erősítette meg, hogy ő lesz a Fidesz EP-listájának vezetője – erről a hírről itt írtunk részletesen -, de nem is cáfolta ilyen ambícióit, annyit mondott: bár a konkrét listához a Fidesz elnökségének döntése szükséges, ő maga az Európai Parlamentben képzeli el a jövőjét.

Varga Judit szerint Magyarország uniós intézményekbe vetett bizalma sérült az elmúlt időben, és Európába vissza kell térnie egyfajta józanságnak, mely a kontinens lakóinak érdekeit helyezi előtérbe.

Mint ismert, Varga azt követően lett az igazságügyi tárca vezetője, miután elődje, Trócsányi László 2019-ben szintén az Európai Parlamentbe távozott a bársonyszékből.