2021.05.17
Paszkál
Kezdőlap Belföld Botrány: lelövéssel fenyegette a férfit a bekattant Tolna megyei vadász

Botrány: lelövéssel fenyegette a férfit a bekattant Tolna megyei vadász

Példás gyorsasággal lépett a rendőrség: a netre felkerült videó alapján előállította a garázda puskás embert, az összes fegyverét és a vadászengedélyét is lefoglalta.

Bachmann József békésen sétáltatta fiatal agarát a mezőn, amikor egyszer csak arra lett figyelmes, hogy egy autó hihetetlen sebességgel felé tart. Mivel a férfi a zsigereiben érezte, hogy baj lesz, telefonjával rögzíteni kezdte, ami ezután következett.

– Mindig ugyanazon az útvonalon sétálok az agaraimmal, de eddig soha semmi probléma nem volt. Természetes a szabályoknak megfelelően volt az állaton póráz. Aztán egyszer csak a járműből kipattant egy vadász, és artikulálatlan hangon ordítani kezdett, hogy mit képzelek, a kutyát azonnal kötözzem ki, különben agyonlő. Láttam, hogy ennek a fele sem tréfa, a puskáját csőre töltötte, a feje pedig már lilult a kiabálástól – idézte fel a Blikknek a drámai pillanatokat József.

„Akkor komolyan halálfélelmem volt, rettegtem, hogy agyonlő bennünket. Fogalmam sincs, hogy miért viselkedett így, semmi nem utalt arra, hogy én vadat voltam hajtani. Valami csomagot akart, hogy odaadjak, de nálam semmi az égvilágon nem volt. Én egy egyszerű festő vagyok, aki a szabadidejében szeret a kutyáival foglalkozni és sétálni velük. Miután megmenekültem a halál torkából, a rendőrségre mentem és feljelentést tettem. Plusz a vadásztársaságot is felhívtam, ahol nagyon megértőek voltak és azt mondták, hogy remélik, megkapja a méltó büntetését. Én is ebben bízom” – tette hozzá még egy nappal az eset után is zaklatottan József, aki látásból már korábban ismerte a rá támadó vadászt. A videó tanúsága szerint az alábbi párbeszéd folyt a vadász és a kutya gazdája között:

– Vagy kikötöd, vagy agyonlőlek!

– Akkor lődd le!

– Takarodj a pi..a haza! Idejössz vadat hajtani?

– Nem vadászom, sétálok!

– Sétáltatsz az anyád pi..áját!

– Mondom, hogy sétáltatom!

– Figyelj, agyonlőlek! A kutyáddal együtt!

– Nem vadászok!