2022.10.04
Ferenc
Kezdőlap Belföld Botrány: közleményt adott ki az Operaház Rubint Rékáról

Botrány: közleményt adott ki az Operaház Rubint Rékáról

Mint ismert, a fitneszlady 2022-ben a Magyar Állami Operaházban tart egy edzést.

Nagy port kavart a Blikk tegnapi cikke, amelyben Juratsek Julianna, az Operaház balettművésze a felháborodását fejezte ki amiatt, hogy a Magyar Állami Operaházban jövő tavasszal Rubint Réka tart edzést balettművészeknek és vállalkozó kedvű kollégáknak.

A Magyar Állami Operaház most sajtóközleményben reagált a történtekre, amelyben közölték:

Rubint Réka az Opera felkérésére egyetlen alkalommal tart fitnesztréninget az erre önként vállalkozó kollégáknak. Az Index által szemlézett közlemény szerint Réka nem tart balettórát, az edzésen pedig az Opera minden munkatársa részt vehet, de az esemény maga nem kötelező. A programon – a korábbi hírekkel ellentétben – nem működik közre az Opera Zenekar sem, mindössze az edzéshez szolgáló zene alapját képezik majd az erre az alkalomra kiválogatott és remixelt operamuzsikák az intézmények felvételeiből.

Az Opera tervei szerint rögzíti a megvalósuló eseményt, majd azt elérhetővé teszik az intézmény közösségi oldalán. Azt is megjegyzik: Rubint Réka különleges edzése nagy érdeklődésre tarthat számot, egyben bemutatja az Opera hivatalos megnyitás előtt álló Eiffel Műhelyházának tornatermét.

Indirekt/Blikk