2021.04.16
Csongor
Kezdőlap Belföld Botrány: egy önkormányzati képviselő azt kívánta, ebolával oltsák be Orbán Viktort

Botrány: egy önkormányzati képviselő azt kívánta, ebolával oltsák be Orbán Viktort

Mint arról korábban a Blikk is beszámolt, vasárnap Orbán Viktort is beoltották a koronavírus ellen, méghozzá a kínai vakcinával; minderről maga a miniszterelnök számolt be a Facebook-oldalán.

„Oltva vagyok” – írta a posztban Orbán, később pedig egy videót is feltöltött a közösségi oldalára, ahol jól látható, hogy mielőtt megkapja a vakcinát, megvizsgálják, majd pedig az orvos elmondja neki, hogy a kínai vakcinát tudják felajánlani. Minderre Orbán csak annyit reagált: „Sárkány ellen sárkányfű”.

Az oltás pillanatairól készült fotójához rengeteg komment érkezett, többek között Hüse János balmazújvárosi önkormányzati képviselőtől, aki mentőápolóként is dolgozik. A hozzászólás azonban merőben eltért a több ezer másiktól, ugyanis Hüse röviden csak annyit fűzött a képhez: „Remélem, ebolával”.

A Debreciner cikke szerint a kommentre több balmazújvárosi lakos is felfigyelt, néhányan pedig felháborodással fogadták azt. Közülük sokan máig nem tudják elfogadni, hogy mind a 2018-as időközi polgármester-választáson, mind a 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz jelöltjeivel szemben induló Hegedüs Péter nyert. A botrányt csak még inkább fokozta a helyiek körében az a tény, hogy Hüse a politikai pályája mellett az egészségügyben is dolgozik immáron húsz éve.

A történtek után hétfőn Tiba István korábbi balmazújvárosi polgármester is felszólalt az ügy kapcsán: feltöltött egy videót a Facebook-oldalára, amelyben elmondta, szerinte a lakosok most a polgármester megszólalását várják. Tiba szerint a polgármesternek arra a kérdésre kellene felelnie, szerinte elfogadható-e hogy „azokat a konzervatív gondolkodású embereket, akiket tényekkel, érvekkel nem tudnak meggyőzni, fenyegetik azzal, hogy az egészségüket, az életüket veszik el”.

Tegnap Hüse János eljuttatta a közleményét a portál szerkesztőségének, amelyben megindokolta a miniszterelnök bejegyzése alá írt hozzászólását. Szerinte az elmúlt időszak rengeteg feszültséget szült az egészségügyben, ezen pedig leginkább csak rontott a járványhelyzet ideje alatt megvalósított egészségügyi átalakítás.

„Eközben a frontvonalban dolgozók megbecsülése enyhén fogalmazva sem méltányos, míg a honatyák tiszteletdíjai növekednek. Szörnyű látni azt, hogy a lakosság hónapok óta csak vegetál, vállalkozások, emberi életek, családok mennek tönkre. Az ígért segítség pedig nem jut el az igazán rászorulókhoz” – fogalmazott Hüse, aki azt is elismerte, hogy „tehetetlen düh és elkeseredettség” eredményezte a hozzászólását. A képviselő azóta már törölte, amit Orbán Viktor posztja alá írt.

„Mindenki hibázhat, és inkább százszor hibázzak a Facebookon, mint egyszer a munkám során” – utalt a mentőszolgálatnál végzett munkájára, végül hozzátette: a történtekért vállalja a felelősséget.

Indirekt/Blikk