2022.10.03
Helga
Kezdőlap Belföld Borzalom: sniccerrel vágta el barátja torkát

Borzalom: sniccerrel vágta el barátja torkát

Csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg annak a Pest megyei férfinak az életét, akinek 23 éves barátja egy sniccerrel vágta át a nyakát. Az elkövetőt rövid időn belül elfogták a hivatásosok.

Még 2021 júliusában történt az eset, most pedig vádat emelnek a férfi ellen, aki az éles szerszámmal támadta meg „barátját”.

Az eset Sződligeten történt, a két férfi közösen töltötte a délutánt, iszogattak és beszélgettek. Feltehetőleg valamin összekülönbözhettek, hiszen a 23 éves férfi egyszer csak elővett egy sniccert, és azzal megvágta a 40 éves áldozat nyakát. A támadásra egy járókelő lett figyelmes, aki azonnal értesítette a mentőket és a rendőrséget is. A sértett ellátását még a helyszínen megkezdték, de később kórházba szállították az erős vérzés miatt.

A rendőrök azonnal az elkövető után eredtek, és rövid időn belül a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfi váci otthonánál kopogtattak. Kiszólították, majd megbilincselték és bevitték a kapitányságra. Az eseményekről videót is megosztott a rendőrség:

Az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint az áldozat nyaki vénája sérült, emiatt sok vért vesztett, segítség nélkül meg is hallhatott volna. G. Attila kihallgatásán tettét tagadta, és panaszt tett gyanúsítása ellen, a rendőrök begyűjtött bizonyítékai azonban elegendőek voltak, így letartóztatták a férfit.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a vele szemben emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadták az ügyészségnek.