2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Belföld Bő egy héttel hamarabb érkezik a decemberi nyugdíj

Bő egy héttel hamarabb érkezik a decemberi nyugdíj

Bő egy héttel korábban kapják meg a decemberi nyugdíjat az idősek, ugyanakkor fontos tudni azt is, hogy a következő kifizetésig nem kevesebb mint 6 hét telik majd el.

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a megszokottnál korábban történik majd a nyugdíjak utalása decemberben. A hivatalos nyugdíjfolyósítási dátum azok számára, akik utalva kérték az ellátást, most december 4-én lesz. Azoknak a nyugdíjasoknak, akik nem ezt az opciót választották, a postások változatlanul az egyéni kézbesítési naptár szerint viszik ki a pénzt.

December 4-ét követően a legközelebbi utalás, vagyis a 2024-es év első nyugdíjai tehát csak január 12-én, pénteken fognak érkezni, ez pedig azt jelenti, hogy 2023 utolsó és a jővő év első kifizetése között nagyjából 6 hét fog eltelni. Az időseknek ennek tudatában érdemes gazdálkodni a pénzzel, ahogy azt a PénzCentrumon is olvashatjuk, de a nyugdíjak beosztását megnehezítheti most a karácsony is.

A nyugdíjakat, ahogyan egyéb nyugdíjszerű ellátásokat is a Magyar Államkincstár utalja, a posta pedig az egyéni kifizetési naptárak szerint kézbesíti a járandóságokat. A 2023. novemberi nyugdíjemelést követően decemberben már emelt nyugdíjösszeg érkezik majd az időseknek, ahogyan azt korábban már mi is megírtuk. Novemberben ez azt jelentette, hogy 3,1%-kal nagyobb összegek érkeztek, és körülbelül decemberben is erre lehet majd számítani.

A novemberi és a decemberi nyugdíj utalása között így bő 3 hét telik el, de ezzel együtt az az információ is világossá vált, hogy decembertől januárig pedig 6 hét telik el.