2021.04.16
Csongor
Kezdőlap Belföld Azonnali hatállyal bezárták a Szent István-bazilikát: koronavírusosak lettek a káplánok

Azonnali hatállyal bezárták a Szent István-bazilikát: koronavírusosak lettek a káplánok

Erdő Péter bíboros az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Facebook-oldalán megosztott videóban bejelentette, hogy szüneteltetni kell a budapesti Szent István-bazilikában az istentiszteleteket, mert a plébánián szolgáló káplánok elkapták a koronavírust.

A magyar katolikus egyház lelkészi vezetője azután jelentkezett videójával, hogy kiderült pénteken hajnalban koronavírusban meghalt Snell György püspök, a Szent István-bazilika plébánosa. Erdő Péter is megerősítette, hogy Snell Györgynek „súlyos Covid-fertőzése volt”. Most már azt is tudni lehet, hogy nemcsak Snell, hanem a plébánián szolgáló káplán atyák is elkapták a fertőzést.

Meg kell vizsgáltatni az összes kontaktszemélyt, vagyis a Szent István-bazilikában dolgozó világiakat is” – mondta Erdő Péter, aki szerint a bazilikát azonnal fertőtleníteni kell, hogy még a nagyhét előtt újra kinyithasson.

„Ez az egyetlen lehetőség arra, hogy kellő fertőtlenítés után, megfelelő idő elteltével, de még a nagyhét előtt újraindulhasson a liturgikus élet Budapest főtemplomában.” – fogalmazott a lelkész.

Indirekt/Blikk