2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Belföld Az utolsó kapcsolja le a villanyt: Ujhelyi István is kilépett az MSZP-ből

Az utolsó kapcsolja le a villanyt: Ujhelyi István is kilépett az MSZP-ből

Korábban még a párt elnöke akart lenni, most azonban azt tudatta Ujhelyi István: otthagyja az MSZP-t. A párt európai parlamenti képviselője szerint “valami összeragaszthatatlanul eltört”, ezért otthagyja a pártot.

Az MSZP egyik utolsó nehézsúlyú politikusa, Ujhelyi István is otthagyja a pártot. A politikus ma reggel tett közzé nyílt levelet, melyben nehéz búcsúként írta le, hogyan jutott erre az elhatározásra.

Valami összeragaszthatatlanul eltört, de ez nem jelenti azt, hogy fel is adom a harcot. Politikus vagyok. Céljaim, terveim, hitem és erőm is van közös hazánk sorsának alakítására – írta a politikus, aki szerint ” Akik most csalódnak bennem, elnézésüket és megértésüket kérve nyújtom feléjük baráti kezemet. Hosszú még az életünk a személyes sértettségek cipeléséhez. Közös küzdelmünk a szabad, demokratikus, európai Magyarországért egy csapatba vár továbbra is minket.”

Ujhelyi István 2002 és 2014 között a szocialisták parlamenti képviselője volt, az európai parlamentben 2014 óta dolgozik. Az MSZP elnökségének tagja, a párt alelnöke is volt egészen távozásáig.

Ujhelyi korábban bejelentette, indul az MSZP társelnöki székéért, majd nem sokkal ezt követően visszalépett. A korábbi kormánypárt finoman szólva sem tudta kiheverni morális és politikai válságát, támogatottságát jelenleg 1-2 százalék környékén mérik a közvéleménykutatók.