2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Belföld Az ország felében ma is leszakad az ég

Az ország felében ma is leszakad az ég

A déli országrészben a többórás napsütés mellett erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés és ott helyenként zápor, zivatar is kialakulhat.

Csütörtökön az ország északi felén, kétharmadán túlnyomóan napos idő várható, csapadék nélkül. Délen ugyanakkor a többórás napsütés mellett erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés és ott helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Szélerősödés csak zivatar körül lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26-29 fok között várható. Késő estére 16-24 fok közé hűl le a levegő.

Pénteken gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, helyenként fátyolfelhőkkel. Délen és keleten elszórtan előfordul zápor, zivatar, másutt kisebb a csapadék esélye. Az északira forduló szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Délután 25-30 fokot mérhetünk.

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy, Tolna és Veszprém vármegyékben zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat!

Szombaton napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9-15 fok között alakul, de a szélvédett északkeleti helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21-26 fok között valószínű – írják a met.hu oldalán.

Vasárnap gomoly- és fátyolfelhőkre számíthatunk, majd helyenként meg is vastagodhat a felhőzet. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar, átmeneti szélerősödéssel. A hajnali 6-14 fokról 22-27 fok közé emelkedik a hőmérséklet.