2023.12.07
Ambrus
Kezdőlap Belföld Az ágyban szúrta nyakon a feleségét a borsodi férfi

Az ágyban szúrta nyakon a feleségét a borsodi férfi

A férj úgy gondolta, a felesége megcsalta őt, ezért eltervezte, hogy megöli. A balkezes férfi – a betegsége miatt a jobb kezét használva – egy konyhakéssel a nyakán többször megszúrta a nejét, ám mivel a szúrások szerencsére gyengék voltak, a nő „csak” 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint az 58 éves férfi egy borsodi kistelepülésen lévő családi házukban élt a feleségével. 2020 februárjától egy betegség következtében a bal keze lebénult, nehezen tudta mozgatni, s mivel korábban ez volt a domináns keze, innentől a gyengébb, ügyetlenebb jobb kezét használta.

Féltékeny volt a feleségére, mert szerinte az megcsalta, s emiatt több vita is volt közöttük. Eltervezte, hogy megöli az asszonyt, ezért 2022. februárjának egyik estéjén magához vett egy 30 cm hosszúságú konyhakést, amit közös hálószobájukban a párnája alá rejtett, majd elaludt.

Másnap reggel a felesége felébresztette a férfit, iskolába indította közös gyermeküket, majd visszafeküdt az ágyba. Ekkor a férj elővette a konyhakést, amellyel a fekvő sértettet nyakon szúrta.

A feleség védekezett, megpróbálta eltolni magától a vádlott kezét, aki a nyakán és a hátán újból többször megszúrta, mire a nő kimenekült, majd a másik lakrészben lévő lányánál bezárkózott.

A bántalmazás következtében a sértett a nyakán 8 napon túl gyógyuló szúrt, metszett sérüléseket szenvedett el, s a halálos eredmény csak azért maradt el, mert a vádlott a jobb kezével nem tudott kellően nagy erővel szúrni – írta az ügyészség.

A férfi a cselekmény után öngyilkosságot kísérelt meg: a konyhakéssel a nyakán és a mellkasán okozott 8 napon belül gyógyuló, szúrt sérüléseket. Az ügyészség a büntetlen előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége kizárt – közölte az ügyészség hétfőn.