2023.12.06
Miklós
Kezdőlap Belföld Áramot vezetett a kerítésébe a dabasi bácsi

Áramot vezetett a kerítésébe a dabasi bácsi

Rendőrök leptek el egy dabasi házat, miután jelzést kaptak, egy ott lakó áramot vezetett a kerítésébe.

A rendőrséget 2022. február 2-án értesítette egy helybéli, hogy szomszédja áramot vezetett a kerítésbe. Előző este kapujának kilincsére fogva bizsergést érzett és a kiskapu nyitáskor szikrázott. Az áramszolgáltató munkatársai még aznap este kiszálltak a helyszínre és azt látták, hogy a szomszéd házból indulva egy fekete vezetéket rögzített valaki a kerítéshez. Levágták, ám másnap reggel a vezeték újra össze volt kötve, az ott lakóval nem sikerült beszélniük, ezért értesítették a rendőrséget.

A rendőröknek rövid úton sikerült felvenni a kapcsolatot a házban lakó 66 éves férfivel, aki a helyszínen úgy nyilatkozott, vagyonvédelmi célból, a betörők elriasztása miatt tette, amit tett. Későbbi kihallgatásakor már kevésbé volt beszédes, jegyzőkönyvbe rögzített vallomást nem tett.

A helyszínen kiderült, egy rézvezetékkel juttatta el kerítésébe a lakásában szabálytalanul vételezett áramot. A rendőri intézkedés idején a kerítésben 8 A áramerősséget, valamint 40 V feszültséget mértek az áramszolgáltató helyszínre kért munkatársai.

Az idős férfit foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés bűntettével gyanúsították meg, vele szemben a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.