2024.02.25
Mátyás
Kezdőlap Belföld Ajjaj, rossz hír: a fiatal tanárnő a negatív korona-teszt után esett vissza...

Ajjaj, rossz hír: a fiatal tanárnő a negatív korona-teszt után esett vissza a súlyos betegségbe

A koronavírus nem válogat, ugyanúgy támadja az idősebb és a fiatalabb korosztályt is. Egy harmincas éveiben járó vidéki pedagógus a Borsnak elmondta, hogy ő már átesett a fertőzésen, ám a negatív teszt után visszatért a betegsége.

Az ő esete is példázza amit prof. dr. Rusvai Miklós virológus mondott a Borsnak: 2–3 alkalommal is el lehet kapni a fertőzést– Szeptember végén lettem először rosszul. Haza kellett kísérni az iskolából, mert a gyengeségtől lépni sem tudtam, összeestem. Utána rögtön felment a lázam 39 fokra és a vizsgálatok szerint tüdőgyulladásom is volt. Az antibiotikumok hatására sem lettem jobban, a tesztem végül október elején készült el, ami pozitív lett – emlékezett vissza a Borsnak a tanárnő, aki azt kérte, ne írjuk le a nevét.

Mint mondta, a jobb könyökében olyan pokoli fájdalmat érzett, amitől használni sem tudta a karját.

Egy lakótelepi lakásban él a férjével, aki eddig tünetek nélkül megúszta az egészet. A nőnél az első teszt után bő egy héttel újabbat végeztek, ami már negatív lett.

– A második teszt előtti nap már nem volt olyan magas lázam, jobban voltam, de a hőemelkedésem a mai napig megmaradt. Félelmetes, hogy több mint egy hónapja folyamatosan lázam és hőemelkedésem van. A negatív teszt után visszaestem, visszatért a fuldokló köhögés is.

Tüdőröntgenen is voltam, kiderült, a koronavírus szövődményeként két nagy folt maradt a tüdőmön – mondta a Borsnak a nő, aki vélhetően az iskolában kapta el a fertőzést. Ott ugyanis több diák és pedagógus is igazoltan fertőzött volt. Jövő hétfőn kellene visszamennie dolgozni, de állapota miatt ez kétséges.

Indirekt/Bors