2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Belföld Ajjaj: hétfőtől a Mol nem szállít a kis benzinkutakra

Ajjaj: hétfőtől a Mol nem szállít a kis benzinkutakra

A Független Benzinkutak Szövetsége továbbította szerkesztőségünkhöz a Mol üzenetét, melyet a magyar vidéki, családi tulajdonban lévő kis benzinkutak üzemeltetői kaptak a nemzeti olajtársaságtól. Az üzenet szerint a november 28-ával kezdődő héten, vagyis jövő hét hétfőtől ezek a kutak semmiféle üzemanyagot nem kapnak!

“Tisztelt Partnerünk! Tájékoztatjuk, hogy az ország működése és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat és a november 28-án kezdődő, 48. héten nem tudunk dízelt és motorbenzint biztosítani önöknek.

Vállalatunknak az egész régió ellátásban kiemelt stratégiai szerepe van és felelősek vagyunk azért, hogy az ország minden pontján legyen a működéshez szükséges üzemanyag-mennyiség. A jelenlegi helyzetben az országos ellátási szempontokat kell előtérbe helyeznünk és egyelőre fenn kell tartanunk az átmeneti korlátozásokat.

Megértésüket köszönjük.” – olvasható az értesítésben.

Mint ismert, a Mol már ezen a héten is korlátozta a kisebb benzinkutakat azzal, hogy nem szállított üzemanyagot. A döntés több száz üzemanyagot érintett. A korlátozás tehát most tovább folytatódik, a kis üzemanyagkutak bedőlhetnek, családi vállalkozások mehetnek tönkre.