2021.09.22
Móric
Kezdőlap Belföld A Villarreal lemondta a Honvéd stadionavató mérkőzését, de a B csapat eljön

A Villarreal lemondta a Honvéd stadionavató mérkőzését, de a B csapat eljön

Pozitív koronavírustesztek miatt az Európa-ligában címvédő spanyol Villarreal labdarúgócsapata lemondta az új Bozsik Aréna szombati avatómérkőzését a Budapest Honvéd ellen. A spanyol klub B csapata azonban ott lesz a stadionavatón.

Fotó: magyarepitok.hu

A spanyol klub honlapja pénteken közölte: a gárdánál két játékos tesztje lett pozitív – őket elszigetelték -, de mivel társaikkal és a stábtagokkal fennáll a szoros kapcsolattartás, elővigyázatosságból úgy döntöttek, hogy lemondják a soron következő három felkészülési összecsapásukat – írta az MTI.

A Villarreal a kispesti fellépést követően hétfőn a Dinamo Kijevvel, szerdán a Dárdai Pál edzette Herthával játszott volna az ausztriai edzőtáborban, amelyet ugyancsak lemondott. A csapat így otthon készül tovább, és a vezetők abban bíznak, hogy jövő szombaton már a francia Olympique Marseille-nél vendégeskedhetnek.

Miután a kispestiek a tájékoztatásuk alapján mindenképpen szerettek volna szombaton meccset rendezni, az este folyamán már arról számolhattak be: a spanyol klubbal történt egyeztetést követően megállapodtak abban, hogy a Villarreal B csapata lesz a Honvéd ellenfele. Kiemelték, hogy a nézőknek visszatérítik a már megvásárolt jegyek árát, és szombaton a korábban meghirdetett programokkal várják szurkolóikat a Bozsik Arénába.