KezdőlapBelföldA rendőrség közleményt adott ki az esztergomi ralibalesetről

A rendőrség közleményt adott ki az esztergomi ralibalesetről

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőrkapitányság a lakosság közreműködését

A baleset alig egy hete, március 24-én történt a 11. Esztergom-Nyerges Rally második versenynapján. 12 óra 20 perc körül a 1126-os számú úton Lábatlan és Bajót között, a 6-os kilométerszelvényben az egyik versenyautó letért az útról, és az út menti füves területen tartózkodók közé hajtott.

A rendőrség a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja – halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság várja azok jelentkezését, akik fenti eseménnyel kapcsolatban érdemi információval, illetve videófelvétellel rendelkeznek. A rendőrség kéri, hogy kizárólag azon tanúk jelentkezzenek, akiknek olyan felvétel van a birtokukban, amely közvetlenül a baleset bekövetkezésével összefüggésbe hozható.

Kérik továbbá, hogy akinek információja van, személyesen jelenjen meg a rendőr-főkapitányságon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 Telefontanú zöldszámán vagy a 112-es központi segélyhívón, valamint a 34-517-777-es telefonszámon.