2024.03.05
Adorján, Adrián
Kezdőlap Belföld A nyílt utcán vertek meg bottal egy védőnőt Balmazújvárosban

A nyílt utcán vertek meg bottal egy védőnőt Balmazújvárosban

Körözést adott ki a rendőrség az ellen a balmazújvárosi férfi ellen, aki a nyílt utcán bottal akart fejbe verni egy védőnőt. A közfeladatot ellátó személyen Nagy István azért akart bosszút állni, mert a nő jelentette a gyámügynek, hogy a férfi és élettársa nem megfelelő körülmények között neveli a gyermekeit.

A férfi még tavaly szeptemberben támadt rá a védőnőre, miután kiderült, hogy a szomszédja jelentette a gyámügynek, hogy élettársával rosszul gondoskodnak a közös babájukról. A védőnő a kezével hárította el a bottal rá mért ütést, amely során könnyebb sérülést szenvedett, ám az ügyészség szerint súlyosabban is megsérülhetett volna. Miután Nagy István már sokadszorra nem jelent meg a tárgyalásán, a hatóságok körözést adtak ki ellene.

A védőnő egy másik családot, Vadász Fanniék gyermekéhez ment el a támadás előtt. Ahogy utóbbi asszony az RTL Híradónak elmondta, már kikísérték a védőnőt az utcára, amikor a vádlott rárontott az egyik szomszéd házból. Egy bottal a kezében futott feléjük, s a kapu előtt akarta fejbe verni a nőt, aki a kezével védte magát.

Itt a fánál összeesett, elesett, mert fájt neki… A párom átadta a kisfiamat, és odaállt Pisti elé, hogy megvédje, majd utána én felállítottam, bekísértem, leültettük egy székre, és vizes ruhát raktunk neki a kezére – idézte fel a nő a híradónak.

Elárulta azt is, hogy a sérült védőnőhöz a történtek után a rendőrök mentőt hívtak. Az utcán sokan látták az agressziót: van, aki szerint seprűnyéllel bántották a védőnőt, más azt mondja, egy ágy kitört lába volt a támadó kezében. Kiderült, utóbbi azért volt mérges a nőre, mert az jelentette a gyámügynél, hogy a férfi és párja nem gondozzák megfelelően két hónapos babájukat, emiatt a gyermek nevelőszülőkhöz került.

A védőnő a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérletével vádolja Nagy Istvánt. Ha megtalálják, valószínűleg nem maradhat szabadlábon.