2023.02.08
Aranka
Kezdőlap Belföld A Margit hídról akart a Dunába ugrani egy külföldi nő - megmentették...

A Margit hídról akart a Dunába ugrani egy külföldi nő – megmentették a rendőrök

A budapesti rendőrök egy 21 éves külföldi nőt húztak vissza a Margit híd pillérjéről, mert a vízbe akart ugrani.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2022. november 27-én 17 óra 30 perc körül érkezett bejelentés arról, hogy egy nő a Margit híd korlátján kívül áll, és bele akar ugrani a Dunába.

A VI. és XIII. Kerületi Rendőrkapitányságok rendőrei három percen belül, egyszerre érkeztek a helyszínre, ahol a fiatal nő hangosan sírt, miközben többször elmondta, hogy meg akar halni. A XIII. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei azonnal cselekedtek: míg Nádasdi Csaba r. őrmester szóval tartotta a zokogó nőt, addig Mihály Roland r. őrmester – a betonpilléren átmászva – lassan megközelítette őt.

Tisztában voltam a veszélyekkel, de nem erre gondoltam. Nekünk ezt kell tennünk, mindent meg kellett próbálnunk, hogy megmentsük a lányt – mondta az intézkedésről Mihály Roland r. őrmester.

A két járőr segítségére a VI. Kerületi Rendőrkapitányság beosztottjai, Zsikla Hunor r. hadnagy, valamint Bozsoki Sándor r. törzsőrmester voltak, akikkel közösen a nőt a ruhájánál fogva a korláton átemelték, majd biztonságba helyezték. Ezt követően átadták őt a mentőknek, akik további vizsgálatokra kórházba vitték – adta hírül a police.hu. ​​

Az életmentésről egy videót is közzétettek a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Facebook-oldalán :