KezdőlapBelföldA hétvégéhez képest pokoli idővár ma ránk

A hétvégéhez képest pokoli idővár ma ránk

A pár napos jó idő után, most az ország szinte egészében erős szélre lehet számítani, amelyet sok helyen zivatar és eső kísér majd. A mai legmelegebb hőmérséklet 19 fok lehet napközben.

A front felhőzete és csapadékzónája lassan északkelet felé tevődik – ott még délután is számíthatunk borult, esős tájakra -, mögötte viszont szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és kisüt a nap. Délután az ország délnyugati felén erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. A délnyugati részek kivételével nagy területen kísérhetik erős, viharos lökések a jellemzően nyugati irányú szelet, csak estére mérséklődik a légmozgás. Zivatar környezetében szintén előfordulhatnak viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 14 és 19 fok között alakul, a felhősebb északkeleti tájakon lehet ennél pár fokkal hűvösebb is. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Kedd este a felhőtömbök, és a záporos, zivataros csapadékgócok levonulnak kelet felé, és hajnalban már hazánk nagyobb részén derült időre számíthatunk. A délnyugati szelet helyenként élénk lökések kísérhetik, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 8 fok között alakul, a szélárnyékos részeken ennél kissé hidegebb lehet az éjszaka.

Szinte az egész országra riasztást adtak ki
Kedd reggel több figyelmeztetés is kiadott a MET, az erős széllökések miatt szinte az egész országra elsőfokú riasztást adtak ki, 2 vármegye kivételével.

Zivatarok miatt pedig az ország Nyugati felén adtak ki figyelmeztetést kedd reggel. További 5 vármegyére pedig elsőfokú riasztás van érvényben heves esőzések miatt.