2024.02.22
Gerzson
Kezdőlap Belföld A héten újra drágul az üzemanyag

A héten újra drágul az üzemanyag

Mint az ismert, a 480 forintos üzemanyagárak egyre kisebb körben érvényesek, hiszen csak a lakosság tankolhat hatósági áron, a cégek tulajdonában álló járművek szombattól már piaci áron kapják az üzemanyagot.

Az olajárak múlt heti csökkenése nem tartott sokáig, mivel a 97 dolláros hordónkénti árszintről a Brent olaj ára 110 dollárig menetelt vasárnapig, ami egy hét alatt 11%-os emelkedést jelent. Sajnos, ezzel egyszerre a forint is újra gyengült a dollárral szemben, az árfolyam ismét közelít a 400 forinthoz – jelenleg 395 forinton áll –, ami egy hét alatt 2%-os gyengülést jelent.

Holtankoljak.hu szerint így a hazai piaci árak újra emelkedő tendenciát vehetnek a benzin és a gázolaj esetében is, amelynek mértéke jelentős lehet, akár 15-20 forint literenként.

A szombaton hirtelen életben léptetett új rendelkezések alapján a 480 forintos üzemanyagárak egyre kisebb körben érvényesek: már csak a lakosság tankolhat hatósági áron. Azok a járművek, amelyek cégek tulajdonában vannak, szintén piaci áron kapják már az üzemanyagot.