2023.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld 15 éves fiú légzése állt le az M5-ös autópályán

15 éves fiú légzése állt le az M5-ös autópályán

Egy igazán emlékezetes eseményről számolt be az Országos Mentőszolgálat. Elmondásuk szerint egy gyermek életének drámai megmentésével indult a hét számukra. Ám a 15 éves fiú nemcsak a mentősöknek köszönheti az életét, hiszen a szülei is gyorsan reagáltak, és a mentésirányító segítségével hamar megkezdték az újraélesztést.

A fiú éppen a szüleivel autózott, amikor egyszer csak rosszul lett, elvesztette az eszméletét, majd a légzése is leállt. Ám a szülei gyors reagálásának és a mentők rövid időn belüli kiérkezésének köszönhetően sikerült megmenteni az életét. Az esetről az OMSZ egy Facebook-bejegyzésben számolt be.

„Rémült szülők kérték ma reggel a mentők gyors segítségét ahhoz a 15 év körüli fiúhoz, aki az M5-ös autópályán lett rosszul az autóban, Inárcs közelében. A fiú hányingerre panaszkodott, majd egyszer csak nem válaszolt édesanyjának a hátsó ülésről. A család azonnal félreállt, mentőt hívtak, majd rutinos mentésirányító bajtársunk instrukciói alapján megvizsgálták a gyermeket, aki már nem lélegzett, így a szülők a pánik ellenére is rögtön megkezdték az újraélesztést. A Központi Mentésirányítás azonnal több egységet riasztott, köztük a gyermekrohamkocsit is, amelyek perceken belül helyszínre értek, és emelt szinten folytatták az életmentést. Az időben megkezdett mellkasi nyomások és az elszánt csapatmunka végül rövid időn belül sikerre vezetett, és a fiút stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!” – olvasható a posztban.