2021.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Belföld A családját akarta védeni, ezért dobta fel Curtis testvérét a börtönben ülő...

A családját akarta védeni, ezért dobta fel Curtis testvérét a börtönben ülő H. Attila

A kétes pénzügyi tranzakciókba bonyolódó egykori futballista, Katzenbach Imre 11 éve nyomtalanul eltűnt, holttestét tavaly ásták ki egy mezőgazdasági területen a rendőrök.

A sportoló gyilkosság áldozata lett, megölésével az ismert rapper, Curtis testvérét, Sz. Lajost és egy másik férfit gyanúsítanak. Őket H. Attila vallomása alapján tartóztatták le; a jelenleg más ügy miatt börtönbüntetését töltő H. legalább olyan érdekes és rejtélyekkel teli figurája a történetnek, mint a többiek. Dr. Asztalos Péter most a Blikknek részletesen beszélt védencéről, illetve, hogy – a találgatásokkal ellentétben – mit és miért tett.

– Előre tisztázzuk, hogy védencem nem bosszúvágyból nevezte meg Katzenbach Imre gyilkosait, egyszerűen nem volt más választása. Volt olyan pillanat, amikor úgy nézett ki, hogy egyedül őt gyanúsítják a bűncselekmény elkövetésével, és nem kizárt, hogy élete végéig börtönben marad. Ki az, aki ezt szó nélkül tudomásul vette volna, az igazságról pedig hallgat, mint a sír? Attila kényszerhelyzetben volt, amiben hozott egy észszerű döntést. Jól ismerte Imrét és az elkövetőket is, és egyszerűen elmondta a rendőröknek, amit az ügyről tudott. A másik fontos sarokpontja a történetnek, hogy ő nem vádalkut kötött, ahogy ez sokszor elhangzott már, egyszerűen annyit kért: az ítélete megállapításakor az együttműködését vegyék figyelembe – magyarázta a Blikknek az ügyvéd.

H. Attila maga sem tagadja, hogy ő volt az a személy, aki megbízta Sz. Lajost és társát, hogy öljék meg a futballistát. Az ötlet nem az ő fejéből pattant ki, egy gazdag vállalkozó – jelenleg ő is letartóztatásban van – utasítását hajtotta végre. A gyilkosságnál H. nem volt jelen. Ami egy újabb csavar az ügyben, hogy Katzenbach eltűnése után Attila gyakorlatilag a helyébe lépett, összeköltözött a focista feleségével, és együtt nevelték a nő gyermekét. Azt azonban nem árulta el a reménykedő asszonynak, hogy pontosan tudja: Imre soha nem jön már haza, hiszen régen halott.

– Arról fogalmam sincs, hogy a pár sorsa hogyan alakul majd, az azonban biztos, hogy egyelőre tartják a kapcsolatot. Imre felesége akkor sem hagyta el Attilát, miután kiderült, hogy tudott férje megöléséről. Sőt, Attila most azt szeretné, ha a nőt és a lányát megvédené a rendőrség, hiszen nem kizárt, hogy támadás érheti őket. Reméljük, az asszony és gyermeke meg is kapja ezt a hatósági védelmet – vélekedett dr. Asztalos Tamás.

Az emberöléssel gyanúsított két férfi ügyvédje korábban lapunknak elmondta: nagyon furcsa számára, hogy egyetlen ember vallomására alapozva – ami vagy igaz, vagy nem – letartóztatták védenceit.

Indirekt/Blikk