2022.05.17
Paszkál
Kezdőlap Belföld A benzikúton elhunyt kisfiú szülei sem tudtak arról, hogy gyereküknek mogyoróallergiája van

A benzikúton elhunyt kisfiú szülei sem tudtak arról, hogy gyereküknek mogyoróallergiája van

A tragédia legfontosabb kérdése: tudott-e bárki is arról, hogy a kisfiúnak súlyos mogyoróallergiája van?

A világ legjobb szülői! Ezt mondták a szomszédok arról a házaspárról, akiknek hétéves kisfia egy Fóti úti benzinkúton egy allergiás roham következtében életét vesztette. A nyolcemeletes panelház lakói azért tartották fontosnak ezt kiemelni, mert az interneten rengetegen kritikát fogalmaztak meg a fiatal párral kapcsolatban. Sokan nem értik, miként lehetséges, hogy nem tudtak a kisfiuk, Dániel súlyos ételallergiájáról. A Blikk azonban beszélt a gyászoló pár több ismerősével is, akik határozottan azt állítják: Éva és férje nem tudták, hogy a gyermekük allergiás a mogyoróra.

Az újpesti ház előtt a tragédia után két nappal mécsesek égnek, az épület földszintjén pedig kint van a kisfiú gyászjelentése. Szülei szívszaggató sorokkal búcsúznak tőle: „Tiéd a csend, a nyugalom, mienk a könny, a fájdalom, akartunk mi annyi jót és szépet, de a sors életünkben mindent összetépett”.

– Borzalom, ami történt, azóta sem térek magamhoz. Évikénél és a férjénél nem ismertem gondoskodóbb szülőket. Mondtam is nekik, hogy túlféltik, túlszeretik azt a drága gyereket. Gyönyörűen öltöztették, olyan volt, mint egy kis herceg. A nevelésére is nagyon adtak, illedelmesen köszönt, amikor pedig kérdezgettem, választékos szavakkal válaszolt – sírta el magát a ház egyik idős lakója.

A Blikk információi szerint a Fóti út 66. szám alatti iskolában szinte megállt az élet, amióta Dániel nincs közöttük. A kisfiú elsős volt, a tragédia előtt az osztállyal születésnapot ünnepeltek. Dani evett az ünnepelt tortájából, majd rosszul lett. A tanárnő értesítette a szülőket, akik percek alatt ott voltak a gyermekükért. Beültették a kocsiba, elindultak, a gyermek azonban egyre rosszabb állapotba került. A közeli benzinkúton kértek a szülők segítséget, a mentők percek alatt ott is voltak, ám hiába tettek meg mindent, Dani életét már nem tudták megmenteni.

– Az iskolában másnap megemlékeztek a kisfiúról, mindenki sírt. Tudom, hogy sok támadás éri az iskolát, de el kell mondanom, ez az ország egyik legjobb és legszigorúbb általánosa. Év elején mindenkinek ki kellett töltenie egy papírt arról, hogy a gyerek mire allergiás. Ha mégis kapott a tortából, számomra ez azt jelenti, hogy a szülők sem tudtak a gyerekük allergiájáról. Egy jó tanárnő volt velük, aki nagyon alapos az ilyen dolgokban. Sajnálom őt is nagyon, azt mondják, teljesen összeomlott, miután megtudta, mi történt – árulta egy szülő, akinek ebbe az iskolába jár a gyermeke.

Indirekt/Blikk