2022.10.04
Ferenc
Kezdőlap Belföld 75 milliót érő drogot foglaltak le a siófoki terjesztőnél

75 milliót érő drogot foglaltak le a siófoki terjesztőnél

A nyomozók K. Márkot őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását – melyet a bíróság 2021. december 3-án elrendelt, míg társa ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya eljárást indított kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt K. Márk 26 éves budapesti lakos és a szökésben lévő 48 éves siófoki társa ellen.

A nyomozás adatai szerint a két férfi egy autószállító trélerrel csempészett nagy mennyiségű kábítószert Hollandiából Magyarországra és december 1-jén Siófokon, egy Kristály utcai ingatlan előtt parkolták le a trélert, majd annak pótkerekét azonnal leszerelték. K. Márk az utcán várakozott, míg a társa azt bevitte a ház udvarára. A rendőrök ekkor csaptak le rájuk, azonban csak K. Márk kezén kattant bilincs, a másik férfi a hátsó kerítésen keresztül elmenekült.

A leszerelt pótkerékben a nyomozók 2214 gramm kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le, amely az előzetes szakértői vélemény szerint kokain. A nyomozók kutatást tartottak a szökésben lévő férfi lakásán és garázsában, ahol 1225 gramm kábítószergyanús fehér anyagot, az elsődleges vizsgálatok szerint szintén kokaint, mérleget, nylon zacskókat, valamint 5500 eurot és 2,2 millió forint készpénzt foglaltak le. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke közel 85 millió forint.

A nyomozók K. Márkot őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását – melyet a bíróság 2021. december 3-án elrendelt, míg társa ellen elfogatóparancsot adtak ki.