2023.03.29
Auguszta
Kezdőlap Belföld 22 fok is lehet a héten, nyakunkba szakad a tavasz

22 fok is lehet a héten, nyakunkba szakad a tavasz

Épphogy kezdünk hozzászokni a kellemes tavaszi időhöz, máris nyárias időre kell készülni az ország több pontján. Kedden 22 Celsius-fok is lehet, szerdára viszont egy hidegfront hoz országszerte jelentős lehűlést, a hegyekben és a Tiszántúlon havas eső, hó is hullhat.

Markáns hidegfront érkezik szerdára virradóan, mely erős, viharos szelet, sokfelé kiadós csapadékot és jelentős lehűlést hoz magával. Nemzeti ünnepünkön az Északi-középhegységben és a Tiszántúlon havas eső, hó is hullhat, a hegyekben akár több centi friss hó is összegyűlhet – írta az Időkép.

Tájékoztatásuk szerint holnap a nap nagy részében még a ciklon melegszektorában fogunk elhelyezkedni, erős déli, délnyugati széllel meleg levegő áramlik fölénk. Olyannyira, hogy a legtöbb helyen megközelítjük, illetve el is érjük a 20 fokot.

A legmelegebb délnyugaton lesz, ott 21-22 fok is lehet.
Az ország nagy részén még hosszabb időszakokra kisüt a nap, délután kezdődik nyugat felől erős felhősödés, és ekkor a Dunántúl nyugati felén már eső, zápor is előfordulhat, néhol az ég is megdörrenhet.

A hidegfront ugyan jelentős lehűlést hoz, de nem kell sokáig várnunk az újabb melegedésre, Sándor és József meleget hoz zsákjában, vasárnapra helyenként ismét elérhetjük a 20 fokot – közölték.