2023.06.06
Norbert, Cintia
Kezdőlap Belföld 17 éves fiú támadt a rendőrökre Hajdú-Bihar megyében

17 éves fiú támadt a rendőrökre Hajdú-Bihar megyében

Kedd este egy 17 éves fiú támadt rendőrökre Hajdú-Bihar megyében.

A megalapozott gyanú szerint egy fiatal férfi 2022. augusztus 2-án este,egy Hajdú-Bihar megyei kisvárosban található sportcsarnok előtt ittas állapotban kiabált, miközben ismétlődően a kapun lévő táblát ütötte, ami ennek következtében beszakadt.

A rendőrök felszólították a fiatalt cselekményének abbahagyására, aki erre felemelt kezekkel fenyegetően megindult feléjük, bántalmazással fenyegetve őket. A rendőrök testi kényszert alkalmaztak a fiatalkorúval szemben: miközben meg akarták bilincselni, az az egyik rendőrt a ruházatánál fogva rángatta, elszakította annak ingét.

Amikor a rendőrök a földre vitték a fiatalkorút, s próbálták megbilincselni, az továbbra is szabadulni akart, s többször megrúgta az egyik rendőr fejét és felsőtestét, miközben ordítva káromkodott. Az egyik rendőrt azzal is megfenyegette, hogy később megtalálja, mert tudja, hol lakik.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, akit hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint könnyű testi sértés és garázdaság vétsége miatt gyanúsítottként hallgatott ki.

Az ügyészség szerint a 17 éves fiú letartóztatását indokolja, hogy az a lakásotthonból 2021-ben összesen 176 napot volt szökésben – idén 6 eltűnési esetben szerepelt –, emellett rendszeresen fogyaszt alkoholt és bódító hatású szereket, az oktatásban nem vesz részt, munkahellyel sem rendelkezik, így a szökésétől, elrejtőzésétől joggal lehet tartani.