2022.12.06
Miklós
Kezdőlap Belföld A 12 éves Donát beleszeretett a modellkedésbe

A 12 éves Donát beleszeretett a modellkedésbe

Nincs ember, akivel Gyenge Ismini elcserélné most az életét. A görög származású édesanya Csepregen él, nappalijából a tó partjára lát rá, a hálószobája ablaka pedig egy erdőre nyílik. Ő azonban érthető módon mégis a kisfiában, a 12 éves Donátban gyönyörködik. 

– Tanév közben, amikor kirakom a gyereket az iskolánál, utána dolgozni indulok  Ausztriába, ahol egy szállodában felszolgálóként dolgozom. Naponta 160 kilométert ingázom – mesélte Ismini. – Nemrég olvastam Bartalovits Ildi felhívását a közösségi oldalon, hogy Balatonfüreden szervez a gyerekeknek szépségversenyt. Korábban a fiam, Donát még a gondolatát is visszautasította annak, hogy akár fotózáson, akár egy hasonló versenyen részt vegyen. Bár minden szülő a saját gyerekét tartja a legszebbnek, elfogadtam, hogy ebből ki akar maradni.

Azonban Donát épp Balatonfüreden nyaralt, és a felhívást elolvasva gondolt egy merészet: édesanyjával egyeztetve jelentkezett a versenyre. Ami ezután történt, arra senki sem számított. Miközben a kiskamasz magabiztosan sétált végig, pózolt a színpadon, már nyoma sem volt benne félszegségnek, határozatlanságnak. Eközben az édesanyja a nézőtéren izgult a gyerekéért, aki végül a kategóriájában megnyerte versenyt.

Ismini nem hitt a fülének, amikor a fia nevét győztesként említette a zsűri. Amint Donát vállára került a győztesnek járó szalag, boldogan emelte magasba a serlegét és a frissen megírt modellszerződését.

– Végig sírtam az eredményhirdetés alatt, egyszerűen nem hittem el, hogy az én fiammal történik mindez – folytatta a fiú édesanyja. – Donát okkal érzi úgy, hogy élete legszebb nyara az idei. Balatonfüred után Budapesten, aztán Siófokon nyaralt, de hamarosan Olaszországba indulunk. Alig várja, hogy hazaérve az iskolában elmesélje a barátainak a kalandjait.

Amikor Donát a legjobb barátjának, a nála két évvel idősebb Jennifernek elújságolta a nagy hírt, a lány gratulált és biztatta, hogy ne adja fel a titkos álmát, maradjon még sokáig a kifutón és a színpadon. A csepregi fiút nem szédítette el a siker, a helyén kezeli azt. Mint mondja, soha nem felejti el a színpadon átélt élményt, és egyáltalán nem érzi úgy, hogy lányos dolog lenne a modellkedés. Donát amúgy a nagycenki focicsapatban játszik, ballábas és a középhátvéd posztján játszik, mint egykor az édesapja.